10-daagse Wandelreis & Trekking Siroua (Sirwa-3305m) Atlasgebergte Marokko

0
Prijs
Vanaf€850
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1433
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Wandelreizen & Trekking/ 10-daagse Wandelreis & Trekking Siroua (Sirwa-3305m) Atlasgebergte Marokko

Wandelen & Trekking in een oude stratovulkaan Jbel Siroua (Sirwa-3305m)

 • 10 dagen
 • Zwaarte van de tocht : 2
 • Vertrek: Amsterdam
 • okt, nov, dec, jan, feb, ma, apr, mei.
 • Min Leeftijd : 7+
 • Aankomst: Marrakech

Deze 10-daagse wandeltocht gaat door het Jbel Siroua 3305m, een vulkanisch gebergte die vormt een natuurlijke barrière tussen de Hoge Atlasgebergte en de Anti – Atlas. Jbel Siroua wordt beschouwd als een paradijs voor geologen. Het gebied van Siroua staat bekend om zijn Safraneplantage en Berbertapijten.

Een –lichte moeilijkheidsgraad- wandeling door een prachtige landschap waar de indrukwekkende roestvorming van de basalt pieken uitsteken, door de hoge weilanden van Siroua en langs de safranevelden (krokussen). U passeert de karakteristieke Berberdorpen met hun historische gezamenlijke graanschuur uit de 15e eeuw en de troglodytes herdershutten (grotwoningen)
Indien uw dagen beperkt zijn dan kunnen we deze reis aanpassen van 10- naar 9 dagen!

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

1. Transfer: Vliegveld – riad in Marrakech
2. Transfer Marrakech – Siroua (Sirwa);
3. Transfer: Siroua – Marrakech of Agadir
4. Transfert hotel – vliegveld in Marrakech of Agadir;
5. 3 overnachting met ontbijt in het Riad du Petit Prince in Marrakech of gellijkwaardig riad;
6. 6 overnachtingen in de tent en bij de bewoners tijdens de trektocht incl. matjes;
7. Eten tijden de trektocht;
8. Nederlands of Engels sprekende berggids voor de trektocht;
9. Kok;
10. Muilezel;
11. Assistentie;
12. Organisatie en administratie kosten;
13. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
14. 21% BTW = (0,00 Euro).

1- Vliegtickets;
2- Gids voor het bezoeken van Musea in Marrakech (1 dag voor € 50,00);
3- Alle Lunchen en diners in Marrakech of Agadir;
4- Lunch in de dag van Marrakech naar Siroua;
5- Lunch in de dag van Siroua naar Agadir;
6- Mineraalwater, Alcohol en drank;
7- Slaapzak;
8- Entree van de musea, vanaf € 2,- pp. per keer en extra activiteiten;;
9- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
10- Fooi

 • De prijzen hierboven zijn per persoon o.b.v. tweepersoonskamer en tent.
 • De prijzen zijn niet inbegrepen vliegticket.
 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.

Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers (muilezeldrijvers)…

NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.

Reisroute

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Op het vliegveld in Marrakech staat een auto met een chauffeur en gids voor u klaar die u naar een riad in Marrakech-Medina brengt. `s Avonds maakt u direct kennis met de Marokkaanse keuken in restaurant Riad Omar. Na het eten kunt u een kopje koffie drinken op een terras bij het plein la Place Jemaa Lafna.
Voor deze reis kun je ook op Agadir vliegen. Je kunt de vluchten samenstellen: heen op Marrakech en terug vanuit Agadir.

Dag 2Marrakech – Tamelakoute – Ait Tigga (1947m). ca.260km/ 5 à 6 uur

U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten over de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken en kleine Berberdorpjes te zien zijn. Vanaf het bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m), daarna daalt u verder naar Ouarzazate.
Onderweg gaat u de indrukwekkende Kasbah Ait Benhaddou bezichtigen. De imposante kasbah Ait Benhaddou ligt op 30 km afstand van Ouarzazate, het mooiste burchtstadje van het land met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd. Van Ait Benhaddou rijdt u verder naar de stad Ouarzazate voor de lunch en om de kasbah van “Taourirt” te bezoeken. De kasbah van Taourirt is een belangrijk historische bouwwerk. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. na de lunch in Ouarzazte gaat u de Anti-Atlas oversteken en rijdt langs Tazenakht, bekend om zijn geknoopte Ouaouzguitis-tapijten met typische kleurencombinaties van geel, oranje en zwart.
Daarna gaat u rijden op een halfwoestijn plateau en door de dorpen van Tamazight en Tizwad. Aan het einde van de dag kom je aan het prachtig dorp Ait Tigga met zijn historische collectief (gezamenlijke graanschuur) gedateerd uit 1026 jaar en de groene velden, terrassen en fruitbomen van amandels en vijgen.
Overnachting in een hut (gite d’etape) bij de bewoners in het dorpje Ait Tigga of in de tent

Dag 3Ait Tigga (1947m) – Azib Mdist (2200m)

Een mooi etappe, bij het oversteken van een van de mooiste herdershutten van Jbel Siroua . We passeren de prachtige dorpen van Ait Idoughagh en Ighmour (2000m), vanwaar het begint met een scherpe klim naar de Col de Tinnalime (2700m). lunch wordt voorbereid naast de bron van Tinnalime. Na de pas daalt u ongeveer 500m af naar de schaapshutten voor de overnachting in Azib Mdist.
Wandelduur: 6 uur. Stijgen: 700m. Dalen: 300m.
Bivak

Dag 4Azib Mdist (2200m) – Iferd-n-Magous (2600m)

U wandelt door een prachtige landschap waar de indrukwekkende roestvorming van de basalt pieken die naar vooraan schuin liggen. Daarna komt u aan bij herdershutten van Azib -n – Iriri (2300m). Onze bivak wordt in Ifferd -n – Magous aan de voet van Jebel Siroua opgezet. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de top van de Jbel Siroua; vooral tijdens de zonsopgang.
Wandelduur: 5 uur. Stijgen: 500m. Dalen: 100m.
Bivak

Dag 5Iferd-n-Magous (2600m) – Somment Siroua (3305m) – Talzouggaght (2650m) of Tagragra

Een niet moeilijke, maar progressieve klim van 4 uur naar de top van Siroua (3305m ) -het beklimmen van de top is facultatief-. Op de top heb je een panoramisch uitzicht op de massief van Sirwoua, de Hoge Atlas en de mooie dorpjes en valleien. Daarna heeft u een eenvoudige afdaling naar een groen grasveld op het kleine plateau Talzouggaght (of Tagragra) voor de overnachting in de tent.
Wandelduur: 5-6 uur. Stijgen: 700 m. Dalen: 650m.
bivak

Dag 6Talzougaght (Tagragra 2600m) – Guiliz – Imi n’Ouaghbalou – Tizgui 2000m

U vertrekt in de richting van Jebel Guiliz (top 2905m ). U wandelt door de hoge weilanden van Siroua en langs de troglodytes herdershutten (grotwoningen) van Tagragra. U ziet een prachtige landschap van gecultiveerde velden in vorm van terrassen van Safran en tarwe. Na de pas van Guéliz (2800 m) daal u af naar het dorpje Im ‘niet Ouaghbalou en de bron van Tizgui. U volgt een klein waterkanaal naar beneden. Dit leidt u naar een kleine watervallen van Tizgui .
Hier kun je even afkoelen en jezelf wassen. Na de lunch kunt u een en bezoek brengen aan een Berbers familie In het dorpje van Tizgui voor een kopje thee met de kruiden Safran.
Wandelduur: 5 uur. Stijgen: 200 m. dalen: 600m.
Bivak

Dag 7Tizgui (2000)- kloven Tislite (1700 m)

Nog een mooie dag om de gezamenlijke graanschuur van Tizgui van 15e eeuw te ontdekken.
U wordt begeleid door een dorpeling die de sleutel in beheer heeft naar de mooie versterkte graanschuren Tizgui, ingebouwd in het midden van de rots.
Deze collectieve graanschuur (zolder) van de 15e eeuw is benoemd als een nationaal erfgoed.
De berberbewoners van Tizgui bewaren hun voorraden in deze schuur om te beschermen tegen de piraten van andere stammen .
Na het bezoek loopt gaat u richting de Aït Oubiyar vallei, met zijn mooie dorpjes aan beide oevers van de rivier. Hier vind je populieren, amandelbomen fruitbomen , notenbomen. De krokus wordt vanwege zij Safraan intensief verbouwd.
Aan het einde van de dag bereikt u een zeer mooie kloof met een prachtig vulkanische landschap. De geologisch vormen van vulkanisch conglomeraten lijken op de bergen van Colorado .
We maken kamp in de Oasis Tislit met enkele Palmbomen
Wandelduur: 5 uur. Stijgen: 00 m. Dalen: 300m.
Bivak

Dag 8Kloven Tislite (1700 m) – Taliouine – Tizi n-Test (2092 m) – Marrakech/ ca.250km/ 5-6 uur

Vandaag voordat u gaat rijden naar Marrakech maakt u een korte wandeling van 1 uur naar het dorp Assayes: U neemt de kloven van Tislite om het dorpje Tislite te bereiken. U loopt langs safranvelden en u komt het dorp Assayess (lieu de souk hebdomadaire op woensdag). Nadat u afscheid heeft genomen van uw kok en muildierdrijvers in het dorp Assayes, rijdt u terug naar Marrakech (of Agadir) via Taliouine. Het dorp Taliouine ligt in een gebied met een adembenemend mooi landschap, één van de mooiste geologische plooiing van Marokko. Taliouine staat bekend om de saffraankruiden. Saffraanpoeder is zeer kostbaar en wordt in de keuken gebruikt als kruid en in de thee.
Vervolgens gaat u dwars door het Atlasgebergte en over de spectaculaire hogeen smalle pas van Tizi-n-Test (2092 m) naar marrakech. Mooie vergezichten over de bergen en de Berberdorpjes zullen u altijd bijblijven.
Na de pas Tizi n-Test bevindt zich het dorp van Ijoukak met de moskee van Tinmel uit de 12e eeuw. Deze moskee is gesticht door Mohamed Ibn Tumart, de stichter van het Almohaden koninkrijk. Moskee Tinmel behoort tot het vroegste voorbeeld van Almohaden bouwkunst. De architectuur is typisch van deze tijd. Deze architectuur herkent u ook in de Hassan Toren in Rabat, de Koutoubia Toren in Marrakech en de Giralda in Sevilla. Moskee Tinmel is door UNESCO als werelderfgoed is benoemd.

Dag 9Marrakech – Marrakech

Vandaag brengt u een bezoek aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren.

Dag 10Marrakech – Amsterdam

U wordt opgehaald en gebracht door onze vervoer naar het vliegveld in Agadir of Marrakech
U kunt deze reis combineren met een aantal dagen op strand van Agadir of in de stad van Essaouira en Marrakech.

Foto's