13-daagse Culturele Rondreis koningssteden / Sahara & Kust

0
Prijs
Vanaf€1.150
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1223
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Culturele Rondreizen/ 13-daagse Culturele Rondreis koningssteden / Sahara & Kust

Culturele Rondreis koningssteden / Sahara & Kust Marokko

 • 13 dagen
 • Max Personen : 40
 • Vertrek: Amsterdam
 • Jan 20’ - Dec 20'
 • Min Leeftijd : 7+
 • Aankomst: Marrakech

Tijdens deze reis bezoekt u, onder begeleiding van onze ervaren gids, zowel het Noorden als het Zuiden van Marokko. U komt langs de Koningssteden Fes, Meknes en Marrakech. U rijdt langs vele kasbahs en oasen. En tijdens een tocht door de prachtige gouden zandduinen van Merzouga, bent u getuige van een bijzondere zonsondergang. Als klap op de vuurpijl overnacht u in een comfortabele Nomadentent en tijdens de rondreis gaat u overnachten in de prachtige Riads, kasbah’s in het centrum van de oude steden!

Voor deze reis kunt kunt u ook kiezen om vanaf Casablanca uw reis te doen en terugvliegen vanuit Marrakech of Casablanca!

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

1. Transfer: vluchthaven – riad in Marrakech, heen en terug;
2. Vervoer voor de rondreis met een busje of een 4X4 auto voor de rondreis incl. benzine en chauffeur;
3. Nederlands of Engels sprekende gids voor de rondreis voor vanaf 4 personen. Engels sprekende chauffeur voor 2 à 3 personen;
4. Engels sprekende gids voor het bezoeken van Marrakech en fez;
5. 12 overnachtingen met ontbijt in een comfortabele hotel, riad en kasbah;
6. 1 overnachting o.b.v halfpension in een comfortabele Nomaden tent in Merzouga;
7. Assistentie voor hele reis; Organisatie en administratie kosten;
8. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
9. 21% BTW = (0,00 Euro).

1. Vliegticket retour;
2. Eten in Marrakech (alle lunchen en diners);
3. Alle lunchen en diners die niet genoemd zijn;
4. Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
5. Kamelen om te rijden: vanaf € 15,- per kameel;
6. Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea (vervoer is niet nodig);
7. Entree van musea (van af € 2,- per persoon);
8. Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
9. Alcohol, water, mineraal water en frisdrank;
10. Souvenirs;
11. Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur;
Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers (muilezeldrijvers)…

 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.
 • NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.
Reisroute

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Op het vliegveld in Marrakech staat een gids klaar die u naar een comfortabel hotel of riad in Marrakech brengt. `s Avonds eet u in een typisch Marokkaans restaurant. Na het eten kunt u een (Marokkaanse) biertje drinken op een terras bij het plein la place Jemaa Lafna.

Marrakech
Marrakech is de meest karakteristieke stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw; hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

Dag 2Marrakech – Casablanca – Rabat (ca. 240 km)

’s Ochtends vertrekt u naar Casablanca om een bezoek te brengen aan “Moskee Hassan II”. Deze heeft een 200 meter hoge minaret die met een laserstraal 30 kilometer richting Mekka schijnt.

’s Middags rijdt u naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Diverse bezienswaardigheden kunt u hier bezoeken: De Oudayas Kashba, de Mechouar, de Hassan toren en het Mohammed V Mausoleum. U overnacht in een 3-sterren hotel in Rabat.

Dag 3Rabat – Méknés – Fès (ca. 200 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Méknés, de stad van Moulay Ismael. U bezoekt het Aquedal bassin en de Bab El Mansour, één van de mooiste poorten van Marokko. Daarna rijdt u door naar de Keizerstad, Moulay Idriss Zerhoun. U bezoekt de ruines van de Romeinse stad Volubilis. Deze stad werd gesticht in de 2e eeuw v. Chr. Hierna rijdt u verder naar Fès, waar u overnacht in een 3-sterren hotel in Fés.

Dag 4Fés – Fés

U heeft de hele dag om de culturele, religieuze en artistieke hoofdstad van Marokko te ontdekken. Fés werd gesticht door Idris I in 789. De stad is één van de vijf koningssteden. De Medina Fés El Bali (de oude stad) ligt achter een grote versierde toegangspoort uit de 13e eeuw. Achter de poort zijn de Karaouine moskee en de Zaouia van Moulay Idriss II te zien. De medina is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. U overnacht in hetzelfde hotel in Fés.

Dag 5Fés – Midelt (ca.196 km)

U maakt een rit door de pijnboombossen van de Midden- Atlas langs diverse Berberdorpjes. Het is een mooie gelegenheid om een wandeling te maken door het schitterend cederbos (Imichlifen) van Azrou. Hier ziet u misschien wel aapjes (Makkok) die in de bomen leven. ’s Middags rijdt u dwars door de Midden- Atlas naar de stad van Midelt. U overnacht in Kasbah Asmaa in Midelt.

Dag 6Midelt – Merzouga (ca. 263 km)

U verlaat het Atlasgebergte en daalt af naar de rand van de Sahara. Het landschap wordt steeds droger. U rijdt het laatste stuk van de Hoge Atlasgebergte door de indrukwekend kloof van de vallei Ziz met steile, hoog oprijzende wanden. De Ziz rivier leidt naar het woestijngebied van de Sahara. Langs de rivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen. De palmbomen gaan gebukt onder trossen van gele dadels, daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd. U komt aan bij Merzouga waar u een wandeling maakt van 1,5 uur richting de grote duinen. Eindelijk komt u aan bij de prachtige gouden zandduinen van Merzouga, waarna u de zonsondergang kunt meemaken. U overnacht in een comfortabele Nomadentent. Hier is het genieten van de stilte, rust en `s nachts van de sterren en de maan.

Dag 7Merzouga – Gorges Dadés (ca. 290 km)

Vandaag gaat u de woestijn verlaten en gaat u richting het Atlasgebergte. Onder weg gaat u de Khettara bezoeken: Khettara is een hele oude irrigatietechniek in Marokko,
Deze khettara-techniek wordt beschouwd als een van de oudste cultuurwaterbeheersystemen, aangezien de oorsprong ervan teruggaat tot het oude Perzië, meer dan 3000 jaar geleden.
Daarna rijdt u verder via de stad Tinghir met zijn prachtige oases en de oude ksour (oude huizen) naar de prachtige Kloven van Todra, hier reiken de steile rotswanden tot 300 meter. De Todra is zeer populair bij sportieve toeristen die kommen van de wereld om hier te klimmen.  Aan het einde van de dag komt u aan de kloven Gorges du Dades voor de overnachting.

Dag 8Dades – Ouarzazate (ca. 100km)

U rijdt langs de vallei van Dades naar El-Kelaa M’Gouna, waar duizenden rozen bloeien. Onderweg ziet u vele kasbahs en palmbossen. Daarna gaat u door naar Ouarzazate, een voormalige garnizoensstad van het Franse vreemdelingenlegioen. U bezoekt een belangrijk historische bouwwerk van Ouarzazate, de kasbah van Taouirt. Dit geeft een goed beeld van de rijkdom van de voormalige bewoners. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. Op 20 km afstand ligt de imposante kasbah Aït ben Haddou, het mooiste burchtstadje van het land met een schilderachtig centrum dat door UNESCO tot werelderfgoed is benoemd. Het schilderachtige Ait Benhadou heeft vaak als filmlocatie gefungeerd, zoals in ‘Lawrence of Arabia’ en ‘Sodom en Gomorrah’.

Dag 9Ouarzazate – Taroudant (ca. 270km)

U rijdt langs Tazenakht, bekend op zijn geknoopte tapijten met typische kleurencombinaties van geel, oranje en zwart. Langs de zuidkant van de Hoge Atlas rijdt u naar Taroudant, de oude hoofdstad van bakermat van de Saadische dynastie. De imposante okerkleurige stadsomwalling is een prachtig plaatje.

Dag 10Taroudant – Agadir – Essaouira

Op dag 10 rijdt u via Agadir door een wisselvallige landschap en mooie natuur maar Essaouira.

Essaouira ligt aan de fraaie Atlantische Zuidkust, een bijzonder charmant kustplaatsje met een pittoreske vissershaven en een ommuurde historische binnenstad. Op een paar honderd meter afstand van de stad ligt het brede strand, waar u lange wandelingen kunt maken, lekker uit kunt rusten of in de zee kunt zwemmen. Op een kameel kunt u een tocht maken langs de zee. Binnen de stadsmuren zijn kleurrijke bazaars, schilderachtige straatjes en mooie pleinen te vinden met gezellige terrassen. In de Souk vindt u interessante winkeltjes. In de haven zijn overheerlijke visrestaurants waar vers gevangen vis op grote roosters gegrild wordt en waar u kunt aanschuiven aan lange tafels.

Essaouira is de thuishaven van een groep schilders bekend als “vrije kunstenaars”. De stijl van elke schilder is uniek. Hun kunst wordt internationaal erkend. U overnacht in een hotel of riad in Essaouira.

Dag 11Essaouira – Marrakech

U rijdt terug naar het beginpunt van uw rondreis. Via arganbossen gaat u terug naar Marrakech. Regelmatig ziet u geiten in bomen zitten. Ook komt u olijfgaarden en citrusplantages tegen. U overnacht in een riad.

Dag 12Marrakech – Marrakech

`s Ochtends kunt u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. Na de lunch bent u vrij. U overnacht in een comfortabele hotel of riad.

Dag 13Marrakech – Amsterdam

Uw gids brengt u naar het vliegveld in Marrakech, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Foto's
Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.

Coronamaatregelen om te reizen naar Marokko

Gezondheidsvereisten voor toegang tot het nationale grondgebied

Let op! Update 30 september 2022. De coronamaatregelen worden elke keer gewijzigd, we zullen u op de hoogte houden van eventuele nieuwe maatregelen

Update 30 september 2022.

Reizigers worden voortaan geen toets of pas meer opgelegd

Gezondheidsbeperkingen (PCR of Vaccinaal Pass) bij het betreden van het Marokkaans grondgebied zijn opgeheven.
Na het besluit van de Marokkaanse autoriteiten zijn sinds vrijdag 30 september 2022 de gezondheidsbeperkingen (PCR of Vaccinpas) bij de toegang van Marokkaans grondgebied opgeheven.

Schrijft de National Airports Office Van Marokko (ONDA)
Bijgevoegd de link: https://www.onda.ma/en/I-am-passenger/Traveller-Guide/Coronavirus-Passenger-information