14-daagse Wandelreis/Trekking M’Goun/Atlasgebergte/Marokko

0
Prijs
Vanaf€890
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1112
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Wandelreizen & Trekking/ 14-daagse Wandelreis/Trekking M’Goun/Atlasgebergte/Marokko

De trektocht naar de heilige berg Jbel M’Goun

 • 14 dagen
 • Zwaarte: Niveau 3
 • Vertrek: Amsterdam
 • Jun-Okt
 • Min Leeftijd : 10+
 • Aankomst: Marrakech

Deze trektocht door het Atlasgebergte brengt u naar de heilige berg Jbel M’Goun, die maar liefst 4068 meter hoog is. De M’Goun is de op één na hoogste berg van Noord-Afrika. De Toubkal staat met zijn 4167 meter op nummer één.

Onze gids leidt u naar diepe en spectaculaire kloven van M’goun, door groene valleien zoals de -Happy Valley- Ait Bougemmeze, waar u kunt genieten van prachtige uitzichten. Tijdens deze tocht maakt u kennis met de Berbercultuur en hun landbouwbedrijven. Ook kunt u genieten van hun geweldige gastvrijheid.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

1. Transfer: Marrakech – vertrekpunt – Marrakech;
2. Transfer: vliegveld – riad in Marrakech en riad – vliegveld;
3. 3 overnachtingen met ontbijt in in een comfortabel riad in de oude stad Medina-Marrakech;
4. 1 overnachting in een Kasbah o.b.v. halfpension in Tabant/ Vallei Ait Bougemmeze;
5. de overnachtingen in de tent of bij de bewoners tijdens de wandeltocht incl. matjes;
6. Eten voor hele wandeltocht;
7. Nederlands of Engels sprekende berggids voor de trektocht;
8. Kok;
9. Muilezel;
10. Assistentie;
11. Organisatie en administratie kosten;
12. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
13. 21% BTW = (0,00 Euro).

1- Vliegticket;
2- Engels sprekende gids voor het bezoeken van Musea in Marrakech (1 dag voor € 50,00);
3- Alle Lunchen en diners in Marrakech
4- Lunch in de dag van Marrakech naar Imlil;
5- Lunch in de van Imlil naar Marrakech;
6- Alcohol en drank;
7- Slaapzak;
8- Entree van de musea, vanaf € 2,- pp. per keer en extra activiteiten;;
9- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
10- Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en muilezeldrijvers…

 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.
 • NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.
Reisroute

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst in Marrakech, wordt u opgehaald door onze gids en chauffeur en gebracht u naar uw hotelriad.

Marrakech
Marrakech is de meest karakteristieke stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw; hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

Dag 2Marrakech – watervallen van Ouzoud – Tabant (vallei van Ait Bougemmeze) (1850m) / 4-5 uur

De bus brengt u dwars door de hoge Atlas naar Tabant (vallei van Ait-Bougammes). Onderweg bezoekt u de watervallen van Ouzoud. U overnacht in een Berberhuis (Gite d’étape: hut) in de omgeving van Tabant.

Dag 3Ait Bougemmez – Plateau Tafenfent(2300m) / 5-6 uur

U maakt een mooie wandeling door de ‘gelukkige vallei’ van Ait Bougemmeze. Daar loopt u langs het water en door verschillende Berberdorpen. De bebouwing in deze dorpen is geheel in aardetinten. Aan het einde van de wandeling komt u aan in het mooie dorpje van Aguerd-n-Ouzrou. Hier kunt u echte dinosaurussporen vinden. `s Middags klimt u door een mooi landschap omhoog naar het Plateau Tafenfent. U kampeert naast de bronnen van het Plateau Tafenfent (2300m). In de omgeving vinden we de Nomadententen en de herders die hun kudden hier weiden. Hier zetten we de tenten op.

Dag 4Plateau Tafenfent (2300m) – Rouguelt (1860m) / 4-5 uur

Vanaf uw kampeerplek loopt u door een ruig landschap via Ifri –n-Ait naar Kerfala. U kampeert bij het mooie Berberdorp Rougellt.

Dag 5Rouguelt (1860m) – Tizi-n- Rouguelt (2860m) / 5-6 uur

Na het ontbijt klimt u langzaam naar Tizi-n- Rouguelt (2860m) . U maakt een prachtige wandeling door de kloof van Assif -n-Daghour langs oude jeneverbesbomen. Op de pas van Rouguelt heeft u een prachtig uitzicht over de bergen om u heen, een ruig landschap. Het is het leefgebied van de halve nomaden. In de zomer trekken zij met hun kuddes naar zomerweiden in de hoogste bergen. U overnacht in een tent bij Azib- n- Rouguelt.

Dag 6Tizi Rouguelt– Plateau Tarkedit (2860m) / 5-6 uur

Dag 6 wordt een stevige wandeldag! Vanaf Azib- n- Rouguelt klimt u meteen omhoog daarna vervolgen we de weg via het plateau van Tarkadit tot aan de bronnen van Tassaouat. Het is de ideale plek om te kamperen op deze uitgestrekte weidevelden rond de bron en u voor te bereiden op de klim van morgen naar de hoogste top van deze regio (M’Goun 4068m).

Dag 7Tarkadit – top van de M’Goun – Oulilimt( 2600m) / 8-9 uur

N.B. : Facultatieve bestijging van de M’Goun 4068m.
Deze lange en vermoeiende bestijging van 9 uur is zeer de moeite waard. Het brengt u uiteindelijk naar een indrukwekkend uitzicht over de Sahara , de Anti- Atlas, de vallei Dades en de Hoge Atlas. ‘s Middags daalt u af naar de bronnen van Oulilimt.
De top van de M’Goun is heilig voor de Berbers. De bedevaartgangers komen hierheen om vruchtbaarheid over hun velden af te smeken.

Dag 8Oulilimt – Lamrabtine (2100m) / 6 uur

Een lichte etappe brengt u naar het punt waar de rivier van Oulilimt en de Ain Aflafan samenkomen. U loopt dwars door een droog landschap, gedomineerd door verrassend hoge rotsachtige bergtoppen en steile weggetjes tot aan Tighramt-n-Ait Ahmed. Daarna wandelt u door geïrrigeerde terrassen en talrijke dorpjes naar het hart van deze geïsoleerde vallei. Overnachting in een gite.

Dag 9Lamrabtine – Taghzout 1900m / 4-5 uur

De tocht volgt nog steeds de Oued (wadi) M’Goun. ‘s Middags beginnen we met de afdaling naar de kloof van de M’Goun tot aan het kamp op Tarzout (1900m).

Dag 10Tarzout – Agerzeka 1600m / 4-5 uur

Een erg mooie etappe door het water in de mooiste kloof van Marokko. U komt langs l’Achabou, de wanden liggen erg dicht bij elkaar en lijken elkaar hoog boven uw hoofd te raken. Het nauwste deel van de canyon is 4 meter en op sommige plaatsen is het water 1,50 m diep. U loopt hier regelmatig door het water.

Dag 11Agezeka – Boutagrar 1500m / 5-6 uur

De laatste dag door het water. De tocht volgt nog steeds de rivier Oued M’Goun. Het landschap verandert. De wandeling loopt door enkele karakteristieke Berber-dorpjes. U kampeert bij het oude dorpje Boutagrar.

Dag 12Boutagrar – Ouarzazate – Marrakech (260 km) / 5-6 uur

`s Ochtends staat de auto voor u klaar om u naar Marrakech te rijden. Hier is het moment aangebroken dat we afscheid moeten nemen van onze trouwe ploeg van muildierdrijvers, de kok en onze berggids. Daarna volgt u één van de schilderachtigste bergroutes van Marokko naar Marrakech, dwars door de Hoge Atlas. U rijdt door El Kelaa M’Gouna en langs de vallei van Dades waar in mei de rozen bloeien: duizenden en duizenden rozen die de vallei met hun hemelse geuren bezwangeren. U volgt de weg van de 1000 kasba’s, palmbossen en tuinen naar Ouarzazate. U brengt een bezoek aan de imposante kasbah Aït Ben Haddou, het mooiste burchtstadje van het land met een schilderachtig centrum dat door UNESCO tot werelderfgoed is benoemd.

Dag 13Marrakech -Marrakech

Marrakech is een van de 4 koningssteden van Marokko. We lopen door de soeks van de wolwevers, koperslagers en zilversmeden. Duizenden ambachtslui proberen hier op een koortsachtige manier te overleven. s’ Avonds gaan we uit eten op het beroemde Djem el Fnaa plein. U zult zich dit vooral blijven herinneren vanwege de luidruchtige en kleurrijke soeks die er aan grenzen. Vanaf Djemaa el Fna kunt u een bezoek brengen aan de Menara tuinen (een oude olijfgaard uit de 12e eeuw), de Saadische graven aan de zuidzijde van de prachtige Kasbahmoskee, het Elbahia paleis en het Dar Si Said museum. Overnachting in een Riad in Marrakech.

Dag 14Marrakech – Amsterdam

U wordt opgehaald voor uw transfer naar vliegveld in Marrakech.

Foto's
Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.