14-daagse Wandelreis & Trekking-Rond Toubkal (4167m) Atlasgebergte Marokko

0
Prijs
Vanaf€850
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1188
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Wandelreizen & Trekking/ 14-daagse Wandelreis & Trekking-Rond Toubkal (4167m) Atlasgebergte Marokko

Wandelreis & Trekking-Rond Toubkal (4167m) Atlasgebergte Marokko

 • 14 dagen
 • Zwaarte van de tocht : 4
 • Vertrek: Amsterdam
 • Mei - Nov
 • Min Leeftijd : 8+
 • Aankomst: Marrakech

Tijdens deze avontuurlijke wandelreis trekken we heerlijk met onze gids en zonder zorgen door het Hoge Atlasgebergte. We leren de traditionele leefwijze van de Berberstammen kennen, we passeren vele bijzondere Berberdorpen.

Tijdens de wandelingen zien we adembenemende groene valleien, ruig landschap, diepe en indrukwekkende kloven, hoge bergtoppen en uitgestrekte plateaus. Het enige dat ú nodig hebt voor deze trektocht, is een goede conditie en een avontuurlijke instelling!

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

1. Transfer: vluchthaven – riad in Marrakech;
2. Transfer: Marrakech – Atlasgebergte heen en terug;
3. Transfer Marrakech – vliegveld in Marrakech;
4. 3 overnachtingen met ontbijt in een comfortabel riad in de oude stad Medina-Marrakech ;
5. 10 overnachtingen in de tenten, bij de bewoners en de gite d’etappes;
6. 12 dagen wandeltocht inbegrepen:
a- Berggids vanuit Marrakech,
b- Kok en muilezels,
c- Eten voor de hele wandeltocht,
d- de overnachtingen in de tent en in de genoemde accommodatie,
e- Tenten en matrassen.
7. Organisatie en administratie kosten;
8. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
9. 21% BTW = (0,00 Euro).

1. Vliegtickets retour;.
2. Alle lunchen en diners in Marrakech;
3. Lunch op de dag van Marrakech naar en van het Atlasgebergte,
4. Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
5. Muilezels om te rijden: vanaf € 10,- ;
6. Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
7. Entree van musea (van af € 2,- per persoon);
8. Gids voor het bezoeken van de stad Marrakech;
9. Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
10. Alcohol, mineraal water en frisdrank;
11. Souvenirs;
12. Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur;

 • De prijzen hierboven zijn per persoon o.b.v. tweepersoonskamer en tent.
 • De prijzen zijn niet inbegrepen vliegticket.
 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.

Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers (muilezeldrijvers)…

NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.

Reisroute

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst in Marrakech wordt u opgehaald en gebracht naar een comfortabele hotel of riad in de oude stad Marrakech-Medina.

Marrakech
Marrakech is de meest karakteristieke stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw; hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

Dag 2Marrakech – Imi Oughlad (1450m) – Pas Tacht (2000m) – Tiziane (1800m)/ 4-5 uur

U maakt een korte rit van 1,5 uur naar Imi Oughlad (1450m) door verschillende en prachtige berberdorpen, gebouwd in de kleur van de aarde. Vanaf de vallei van Assif n’Ait Mizane klimt u op naar Tizi n Tacht (2000m). U loopt door een bos van eikenbomen en geurende jeneverbesstruiken. Om u heen ziet u herders met hun kuddes schapen en geiten. Na de pas daalt u rustig af naar de vallei van Azaden. U loopt langs terrassen waar maïs verbouwd wordt en waar veel boomgaarden zijn, naar het dorp Tiziane (1800m). U overnacht in een Berberhuis/Gite d’etape. Vandaag kunt u kennismaken met de Berberbevolking en hun gastvrijheid.

Dag 3Tiziane (1800m) – pas Tizi Téouti (2400m) – Tikkent (2250)/ 5-6 uur

’s Ochtends vertrekt u en wandelt u door een ravijn met walnootbomen. U stijgt naar de pas van Tizi n Téouti (2450m). Op de pas heeft u een prachtig uitzicht over de bergen om u heen. U daalt langzaam af naar een kleine oase van Assaka en loopt langs oude jeneverbesbomen. Daarna stijgt u 100 m om vervolgens weer af te dalen naar de schaapskooien van Assaka. Uw lunch wordt onder de schaduw van de enorme grote walnootbomen klaargemaakt. Na de siësta loopt u door Tizguin Tikkent, een groot dorp aan het eind van de vallei Tizguin. U komt bij de traditionele watermolens en door prachtige landschappen. Hier krijgt u het gevoel een andere wereld te betreden, de wereld van de Berbers en de Nomaden. U overnacht op een rustige plek om te genieten van rust en luistert naar het geluid van kabbelend water.

Dag 4Tikkent (2250) – pas Tizi Tougdalt (2700m) – Tizi Oussem (1850m)/ 5-6 uur

Een zeer interessante etappe met een prachtig landschap en een mooi panorama. Het is het leefgebied van de half Nomaden. In de zomer trekken zij met hun kuddes naar de zomerweiden in de hoger gelegen bergen en in de winter keren ze terug naar de dalen. U begint uw dag met een stijging op een steile bergkam. Op de pas komt u veel herders tegen. Daarna daalt u rustig af naar het dorp Tizi Oussem voor de overnachting in een Gite d’etappe (hut).

Dag 5Tizi Oussem (1850m) – Tizi n’Mzik (2450m) – Armed (Imlil (1900m))/ 5-6 uur

Op dag 5 volgt u een mooie pad door een groot woud van jenever. U loopt langzaam omhoog naar Tizi n’Mzik (2450m), waar u kunt genieten van prachtige landschappen. Daarna maakt u een lange afdaling naar het dorp Imlil (1700m). Na de lunch wandelt u langs de geïrrigeerde terrassen naar het dorp Armed. Tijdens deze middag maakt u kennis met de locale Berbers, hun cultuur en landbouwbedrijven.
U overnacht bij de bewoners in een sfeervolle herberg in Armed (1900m).

Dag 6dorp van Armed (1900m) – Refuge Neltner (hut) 3000m / 4-5 uur

Deze dag klimt u vanaf Armed (1900m) tot de hut van Neltner (3000m). U stijgt langzaam omhoog naar de heilige steen (Marabo Sidi Chamharouch): Sidi Chamharouch is een bedevaartsoord. Hier komen mensen voor spiritualiteit en om van psychische ziekten te genezen. Ze vragen de heilige Marabo om bescherming tegen de duivel. Na wat uitgerust te hebben bij Sidi Chamharouch stijgt u verder naar het ideale startpunt voor de beklimming van de top de Toubkal ‘Sommet de Toubkal’ hut van Neltner. Deze berghut ligt op 3000m hoogte.

Dag 7Neltner – top van Toubkal (4167) – Neltner / 6-7 uur

Deze dag maakt u een flinke stijging. Vanaf de hut begint u meteen te klimmen naar de top van Toubkal 4167m. De bestijging is een intensieve tocht van 4 uur naar een indrukwekkend uitzicht over het Atlasgebergte, de vallei van Tifnout, de Jebel Siroua en de Anti-Atlas. Na een rustpauze daalt u in 2 uur af naar dezelfde hut waar voor de overnachting.

Dag 8Neltner (3000m) – pas Tizi Ouanoums (3680m) – Lac d’ Ifin (2200m) / 5-6 uur

Vandaag stijgt u 680m in 2 uur naar de pas van Tizi Ouanoums (3680m) daarna daalt u 1480m in 4 uur af. Het is een lange, steile en indrukwekkende afdaling naar het koele meer “Lac d’Ifni”. U kampeert aan het groenblauwe meertje. Het water is fris en heerlijk om in te zwemmen.

Dag 9Lac d’Ifni (2200m) – Amsouzart dorpje (1700m) / 3-4 uur

Dag 9 is een rustige dag. Na een stijging van een uur, daalt u af naar Amsouzart via de groene vallei van Assif Islay. U loopt door verschillende Berberdorpjes en terrassen van maïs en walnotenbomen en u komt aan in het mooie dorpje van Amsouzart. U heeft een vrije middag om door het dorpje te kuieren en te genieten van het traditionele dorpsleven. U overnacht in een Berberhuis.

Dag 10Amsouzart (1700m) – Ain-n-Tarhbaloute (2700m) / 5-6 uur

U loopt door de groene vallei van Assif-n- Tisgui, met verschillende vruchtbomen en langs berberdorpjes (Aguerrane, Timzakine, Tazga, Missour, Tissaldai en Tarhbalout). Vanaf Tarhbalout stijgt u naar de Tarhbalout bron (2700m). U kampeert naast een bron met een prachtig uitzicht over de omringende bergen.

Dag 11Ain-n-Tarhbaloute (2700m) – Azib Likemt (2547m) / 4-5 uur

U stijgt in 2 uur naar Tizi n’Terhaline (3200m). Daarna daalt u af naar Azip Likemt en maakt u een prachtige wandeling door de kloof Assif Tifni en langs de halfnomadische dorpjes (Azib Tifni, Azib Amtou, Azib Agoudem. Overnachting in een tent bij de rivier.

Dag 12Azib Likemt (2547m) – Tizi Likemt (3500m) – Tchedirt (2500m) / 6-7 uur

Een pittige stijging van 953m brengt u in 3 uur naar de pas Tizi Likemt. Vervolgens daalt u 120m in 2,5 uur af over een rotsachtig terrein naar het prachtige dorpje Tachedirt. U overnacht bij de bewoners. Het is een bijzondere avond waarin we afscheid nemen van de ploeg van muildierdrijvers en kok.

Dag 13Tachedirt – Imlil – Marrakech / 2-3 uur

Na het ontbijt staat er een busje klaar om u terug te rijden naar de koningsstad Marrakech. U rijdt in 2,5 uur dwars door het Atlasgebergte er naar toe.
`s Middags kunt u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. Na de lunch bent u vrij en kunt u nog wat souvenirs kopen of anders u tijd doorbrengen in deze mooie stad. U overnacht in een comfortabel hotel of riad in Marrakech.

Dag 14Marrakech – Amsterdam

U wordt door uw gids naar het vliegveld in Marrakech gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Foto's
Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.