8-daagse Culturele Rondreis / Koningssteden

0
Prijs
Vanaf€840
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1211
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Culturele Rondreizen/ 8-daagse Culturele Rondreis / Koningssteden

De rijke culturele geschiedenis van Marokko

 • 8 dagen
 • Max Personen : 40
 • Vertrek: Amsterdam
 • Jan 20’ - Dec 20'
 • Min Leeftijd : 12+
 • Aankomst: Marrakech

De culturele Rondreizen van Argantravel staan in het teken van de rijke culturele geschiedenis van Marokko. Deze geschiedenis heeft een onuitwisbare indruk op het land achtergelaten, waardoor u zich het ene moment in Europa waant en het andere moment in Afrika.

Dat is de kern van het avontuur, een culturele reis door tijd en ruimte. Van grootse en indrukwekkende moskeeën en musea, tot de kleine levensstijlen van de ‘gewone’ mensen en hun traditionele ambachten.

Uiteraard staat er ook een onvergetelijk bezoek aan de koningssteden op het programma.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

1. Transfer: vliegveld – hotel riad en hotel riad – vliegveld;
2. Vervoer voor de rondreis;
3. 7 overnachtingen met ontbijt in een Comfortabel riad, hotels en kasbahs;
4. Engels sprekende voor 2 à 3 personen;
5. Nederlands of Engels sprekende voor het bezoeken van de stad Marrakech;
6. Nederlands of Engels sprekende voor de hele reis: vanaf 4 personen;
7. Assistentie;
8. Organisatie en administratie kosten;
9. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
10. 21% BTW = (0,00 Euro).

1- Vliegticket;
2- Alle Lunchen en diners in Marrakech;
3- alle lunchen en diners tijdens de rondreis;
4- mineraal water ;
5- Alcohol en drank;
6- Entree van de musea, vanaf € 2,- pp. per keer en extra activiteiten;
7- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
8- Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers,…

 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.
 • NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.
Route Safari

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Vanaf Amsterdam vliegt u met Royal Air Maroc naar Marrakech. Op het vliegveld staat u gids te wachten, die u naar uw comfortabele hotel of riad in Marrakech brengt. ’s Avonds eet u in een typisch Marokkaans restaurant. Na het eten kunt u een (Marokkaanse) biertje drinken op een terras bij het plein la place Jemaa Lafna.

Marrakech
Marrakech is de meest karakteristieke stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw; hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

Dag 2Marrakech – Casablanca – Rabat (ca. 240 km)

’s Ochtends vertrekt u naar Casablanca om een bezoek te brengen aan “Moskee Hassan II”. Deze heeft een 200 meter hoge minaret die met een laserstraal 30 kilometer richting Mekka schijnt.
’s Middags rijdt u door naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Diverse bezienswaardigheden kunt u hier bezoeken: De Oudayas Kashba, de Mechouar, de Hassan toren en het Mohammed V Mausoleum. U overnacht in een 3-sterren hotel in Rabat.

Dag 3Rabat – Méknés – Fès (ca. 200 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Méknés, de stad van Moulay Ismael. U bezoekt het Aquedal bassin en de Bab El Mansour, één van de mooiste poorten van Marokko. Daarna rijdt u door naar de Keizerstad, Moulay Idriss Zerhoun. U bezoekt de ruines van de Romeinse stad Volubilis. Deze stad werd gesticht in de 2e eeuw v. Chr. Hierna rijdt u verder naar Fès, waar u overnacht in een 3-sterren hotel.

Dag 4Fés – Fés

U heeft de hele dag om de culturele, religieuze en artistieke hoofdstad van Marokko te ontdekken. Fés werd gesticht door Idris I in 789. De stad is één van de vijf koningssteden. De medina Fés El Bali (de oude stad) ligt achter een grote versierde toegangspoort uit de 13e eeuw. Achter de poort zijn de Karaouine moskee en de Zaouia van Moulay Idriss II te zien. De medina is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. U overnacht in hetzelfde hotel in Fés.

Dag 5Fés – Azrou – Beni Mellal (ca. 289 km) – Watervallen van Ouzoud (ca.320 km)

U rijdt door de pijnboombossen van de Midden- Atlas langs de diverse Berberdorpjes. Het is een mooie gelegenheid om een wandeling te maken door het schitterend cederbos, bergweiden en langs prachtige meertjes. ’s Middags rijdt u door naar de stad Beni Melal. Dit is een weelderig, groen plaatsje dankzij de nabijheid van diverse bronnen (Ain Afoural) en de dam van Bin El Ouidane. De stad is omgeven door olijfgaarden en citrusplantages. Daarna rijdt u dwars door het Atlasgebergte naar de watervallen van Ouzoud. De watervallen zijn 110 meter hoog en zijn een van de opvallendste natuur verschijnselen van de Marokkaanse Atlas. U overnachtin het riad Cascade D’ Ouzoud met uitkijk op de beroemde watervallen van Ouzoud.

Dag 6Watervallen van Ouzoud – Marrakech (ca. 200 km)

Op deze dag maakt u kennis met Berberse cultuur en hun landbouwbedrijven en geniet u van een prachtig landschap en rust. Het is mogelijk om kennis te maken met de bonte vogelwereld. ’s Middags na de lunch rijdt u door naar Marrakech, waar u in het riad du Petit Prince overnacht.

Dag 7Marrakech – Marrakech

`s Ochtends kunt u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. Na de lunch bent u vrij. U overnacht in hetzelfde riad.

Dag 8Marrakech – Amsterdam

Uw gids brengt u naar het vliegveld in Marrakech, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Foto's
Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.