8-daagse Wandelreis & Trekking Berberdorpjes Atlasgebergte Marokko

0
Prijs
Vanaf€650
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1356
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Wandelreizen & Trekking/ 8-daagse Wandelreis & Trekking Berberdorpjes Atlasgebergte Marokko

De ideale manier om in een rustig tempo kennis te maken met de rijke cultuur en natuur van Marokko

 • 8 dagen
 • Zwaarte van de tocht : 2
 • Vertrek: Amsterdam
 • Hele jaar
 • Min Leeftijd : 5+
 • Aankomst: Marrakech

Deze 8-daagse trektocht brengt u door het Atlasgebergte. Het is de ideale manier om in een rustig tempo kennis te maken met de rijke cultuur en natuur van Marokko.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

1. Transfer: Marrakech – vertrekpunt – Marrakech;
2. Transfer: vliegveld – riad in Marrakech en riad – vliegveld;
3. 3 overnachtingen met ontbijt in in een comfortabel riad in de oude stad Marrakech-Medina;
4. 1 overnachting in het riad Dar Assarou o.b.v. halfpension in Imlil;
5. de overnachtingen in de tent of bij de bewoners tijdens de trektocht incl. matjes;
6. Eten voor hele trektocht;
7. Nederlands of Engels sprekende berggids voor de trektocht;
8. Kok;
9. Muilezel;
10. Assistentie;
11. Organisatie en administratie kosten;
12. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
13. 21% BTW = (0,00 Euro).

1- Vliegtickets;
2- Engels sprekende gids voor het bezoeken van Musea in Marrakech (1 dag voor € 50,00);
3- Alle Lunchen en diners in Marrakech
4- Lunch in de dag van Marrakech naar Imlil;
5- Lunch in de van Imlil naar Marrakech;
6- Alcohol en drank;
7- Slaapzak;
8- Entree van de musea, vanaf € 2,- pp. per keer en extra activiteiten;;
9- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
10- Fooi

 • De prijzen hierboven zijn per persoon o.b.v. tweepersoonskamer en tent.
 • De prijzen zijn niet inbegrepen vliegticket.
 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.

Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers (muilezeldrijvers)…

NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.

Reisprogramma

Dag 1Amsterdam – Marrakech

U vliegt vanaf Amsterdam met Royal Air Maroc of Transavia naar Marrakech. Daar wordt u naar uw comfortabele hotel of riad gebracht.

Marrakech
Marrakech is de meest karakteristieke stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw; hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

Dag 2Marrakech – Imi Oughlad (1450m) – Pas Tacht (2000m) – Tiziane (1800m) 4-5 uur

U maakt een korte rit naar Imi Oughlad (1450m) waarbij u door verschillende mooie berberdorpjes rijdt. De trekking begint in de vallei van Assif n’Ait Mizane. Vanaf daar klimt u langzaam omhoog naar Tizi n Tacht (2000m). U komt door een bos van eikenbomen en geurende jeneverbesstruiken. Om u heen ziet u herders met hun kuddes schapen en geiten. Na de pas daalt u rustig af naar de vallei van Azaden. U loopt langs de terrassen, waar o.a. maïs en appelbomen groeien, naar het dorp Tiziane (1800m). U overnacht in een Berberhuis/Gite d’etape. Hier maakt u kennis met de Berberbevolking en hun gastvrijheid.

Dag 3Tiziane (1800m) – pas Tizi Téouti (2400m) – Tikkent (2250) 5-6 uur

’s Ochtends vroeg vertrekt u wandelend door een ravijn met enkele walnootbomen. U stijgt naar de pas van Tizi n Téouti (2450m). Op de pas heeft u een prachtig uitzicht over de bergen om u heen. U daalt langzaam af naar een kleine oase van Assaka langs oude jeneverbesbomen. Daarna stijgt u de laatste 100m om vervolgens af te dalen naar de schaapskooien van Assaka. Uw lunch wordt onder de schaduw van de gigantisch grote walnootbomen bereid. Na de siësta loopt u door Tizguin Tikkent, een groot dorp aan het eind van de vallei Tizguin. U komt bij traditionele watermolens en langs prachtige landschappen. Hier krijgt u het gevoel een andere wereld binnen te stappen, de wereld van de Berbers en van de Nomaden. U overnacht op rustige plek waar u alleen het kabbelende water hoort.

Dag 4Tikkent (2250) – pas Tizi Tougdalt (2700m) – Azib n Tamsoult (2250m) 5-6 uur

Een zeer interessante etappe met een prachtige landschap en prachtige panorama. Het is het leefgebied van de half Nomaden. In de zomer trekken ze met hun kudde naar de zomerweiden in de hoogste bergen en in de winter keren ze terug naar de dalen. U begint uw dag met een stijging op een steile bergkam. Op de pas ziet u veel herders met hun kuddes schapen en geiten. Daarna daalt u rustig af naar Azib n Tamsoult (2250m) voor de overnachting in een tent.

Dag 5Azib n Tamsoult (2250m) – Tizi n’Mzik (2450m) – Armed/Imlil (1900m) 5-6 uur

Vandaag volgt u en leuk pad door een groot woud. U loopt omhoog naar Tizi n’Mzik (2450m) om te genieten van de prachtige landschappen. Daarna heeft u een lange afdaling naar het dorp Imlil (1700m). Na de lunch maakt u een rustige wandeling naar het dorp Armed voor de overnachting in een Berberhuis bij de bewoners.

Dag 6Armed (1900m) – Imlil (1700m) – Marrakech

Deze dag neemt u afscheid van uw ploeg van begeleiders, muildierdrijvers en kok. U loopt naar Imlil, waar de auto voor u klaarstaat om naar Marrakech te rijden. U overnacht in een comfortabel hotel of riad in Marrakech.

Dag 7Marrakech – Marrakech

`s Ochtends kunt u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia paleis, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. ’s Middags is er alle ruimte om nog het Djem el Fna lein op te gaan en wat souvenirs te kopen. U overnacht in een comfortabele hotel of riad.

Dag 8Marrakech – Amsterdam

U wordt naar het vliegveld in Marrakech gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Foto's