9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis Jbel Saghro Anti-Atlas

0
za. 1 feb. 2025
Vanaf€1.700
1 februari 2025
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1693

Reisadvies nodig?

Onze reisexpert staat voor je klaar.
+31 (0) 70 2203014
+31 (0) 6 28414539

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
 • Typische & duurzame accommodatie

9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis Jbel Saghro Marokko

Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Wandelreizen & Trekking/ 9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis Jbel Saghro Anti-Atlas

9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis Jbel Saghro Anti-Atlas

 • 9 dagen
 • Min Personen : 1
 • Vertrek: Amsterdam
 • 1 februari 2025
 • Min Leeftijd : 18
 • Aankomst: Marrakech

Tijdens deze 9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis wandelt u door het Jbel Saghro, een vulkanisch gebergte tussen de Hoge Atlas en de Sahara waar weinig toeristen komen. Het is het leefgebied van de Berberstammen Aït Atta en Aït Ben Haddou.

De Jbel Sarhro is de meest aantrekkelijke berg van Marokko. Het gebied is een prachtige winterbestemming als de hellingen van de Hoge Atlas met sneeuw zijn bedekt.
Het is geen zware tocht, niet moeilijk en zeker niet eng (in de zin van steile richels, hoogte of moeilijke beklimmingen). De enige zwaarte is dat het veel lopen is, met één dag van flink stijgen. Goede conditie is vereist, samen met goede wandelschoenen. We hebben het aantal uren lopen erbij gezet, maar dat is aan de ruime kant bemeten. De temperatuur is van koud tot warm (varieert tussen 10C en 25C ) als we beneden in de woestijn lopen.

Voor de lunch wordt in de prachtige natuur altijd een verse maaltijd bereid en voor de diner gaat onze kok een Couscous of  Tagine koken zoals die al eeuwen lang in Marokko wordt bereid.
u zult op mooie en inspirerende plekken overnachten, `s Avonds kunt u genieten van een kampvoer, geïmproviseerde trommel muziek, de sterren en de maan.

Reisroute

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst in Marrakech, op het vliegveld staat je gids te wachten, die je meeneemt naar een hotel/riad Marrakech. Wanneer we gesetteld zijn, zullen we gezamenlijk de week openen: wat kun je verwachten, praktische zaken, aandachtspunten en met elkaar kennismaken. Daarna kun je door de straatjes van Marrakech wandelen of gewoon lekker bijkomen in het Riad, kortom doen wat je wil.
`s Avonds eten we gezamenlijk in een typisch Marokkaans restaurant. Na het eten kun je een kopje koffie drinken op een terras bij het plein la Place Jemaa Lafna!

Dag 2Marrakesh – Ouarzazate – Dades – Tagdilt, ca. 335km /6 uur

Je volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas en via de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m). Op de 30 km afstand van Ouarzazate kunt je de imposante Kasbah Ait Ben Haddou bezichtigen.
`s Middags rijd je door de vallei van Dades, langs de prachtige kasbah’s ouder dan 1100 jaar, langs oase van Sekoura..
Overnachting in een (Gite d’etape) bij de bewoners in het dorpje Tagdilt.

Dag 3Tagdilt 1660 m – pas Tizi N’iferd (2500m) – Almou n-Warg 2300m (Isske -n- Efferd) /5-6 uur

In de ochtend vroeg vertrek je naar de bergen van Jbel Saghro. In het begin loop je in een vlakker landschap met veel zandstenen – wat de sfeer van woestijn weergeeft.
Daarna ga je langzaam door een bos van jeneverbesstruiken stijgen naar de pas Tizi N’iferd (2450m). Op de top heb je een schitterend uitzicht op de vallei van Dades en de besneeuwde toppen van Hoge Atlas.
Bivak naast de bronnen van Almou n-Warg 2300m. In de omgeving kun je de Aït Atta nomaden met hun nomadententen en schapen zien.

Dag 4Almou n-Warg 2300m – Top Kouaouch 2600m – Igli 1740m /4-6 uur

Vanaf de bergweiden van Almou n-Warg klim je progressief naar de Kouaouch 2600m de hoogste punt van het Anti-Atlasgebrgte -het beklimmen van de top Kouaouch is facultatief-. Na het beklimmen van de top daal je af door een ruige landschap van verschillende kleuren: grijs, rood, groen en langs de steile rotswanden en donkere berghellingen.
Bivak in oase van Igli 1740m en vlak bij een groot rots massief met grillige uitstekende punten.

Dag 5 Igli 1740m – Gorge Oufourar – Bab n’Ali 1350m /4-5 uur

Een makkelijke stijging naar de pas Tizi –n-Igli (1900m). Hier op heb je een mooi uitzicht op Bab n’Ali (soort Rocky Mountains)… na de pas daalt je af door de kloof van Oufourar met zijn tamarisk- en laurierstruiken.
JE overnacht in tent vlakbij de kloof van Oufourar. Het is ook mogelijk om een waterval in omgeving van de kampeerplek te bezoeken (water is er niet altijd aanwezig).

Dag 6Bab n’Ali 1350m – Tifdassine (Ihrazzoun n Imlas) – 1300m /4-5 uur

Vanaf je slaapplek ga je langzaam omhoog naar de grote steile rotswanden van Bab n’Ali. Om je heen zie je een prachtig landschap en mooie bergvorming van de Saghro. Daarna daal je af naar het dorpje Irhazzoun n Imlas langs een relatief vruchtbare vallei met vijgen-, amandel- en dadelbomen en door enkele Berber dorpjes . Overnachting in de tent.

Dag 7Irhazzoun n Ímlas – vallei van Dra – Ouarzazate – Marrakech ca. 350km/6 uu

In de ochtend vroeg ga je afscheid nemen van de kok en de muilezelsdrijver daarna vertrek je naar Marrakech. Je gaat met een busje of 4X4 rijden langs de oase van Nkoub en de mooie palmoase van Agdz. Na Agdz volg je de weg om hoge richting Ouarzazate dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) vervolgens via de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m) richting Marrakesh.
Extra: voor vertrek kun je nog een 1 à 2 uren wandelen (wandelen is facultatief).
Overnachting in een riad/hotel.
Marrakech:
Marrakech is de meest karakteristiekste  stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw;  hiernaast vindt je het plein Jamaa Lafna en de grote souk (markt). Dit is het kloppend hart van de stad.

 

Dag 8Marrakech – Marrakech

`s ochtends kun je een bezoek brengen aan de ‘Medina’, de oude binnenstad van Marrakesh. Vanaf Jemaa Lafna kun je een bezoek brengen aan de Saadische graven aan de zuidzijde van de prachtige Kasbahmoskee, het Elbahia Paleis, Medrassat ben Youssef en het Dar Si Said Museum.
Natuurlijk kunt tussendoor de levendige Souks met hun Marokkaanse handwerk in de ambachtelijke kleine winkeltjes bezoeken.
`s Middags kunt u de museum van Yves Saint Laurent en le Jardin Majorelle bezoeken
Overnachting  in het hotel/riad in Marrakech.

Dag 9Marrakech - Amsterdam

Vandaag wordt je opgehaald en gebracht naar het vliegveld in Marrakesh om terug te vliegen naar Amsterdam.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

De prijs € 1700,00 is per persoon, o.b.v. tweepersoonskamer en tent, inbegrepen:

1. Transfer: vluchthaven – hotel in Marrakech en hotel – vluchthaven in Marrakech;
2. Transfer: Marrakech – Atlasgebergte (vertrekpunt), heen en terug;
3. 3 overnachtingen met ontbijt in een comfortabel hotel/riad in Marrakech;
4. 5 dagen wandeltocht incl. de overnachtingen in auberge, riad en gite, eten (diner, lunch en ontbijt), tent, kok, gids en muilezelsdrijvers voor het dragen van de bagage;
5. Organisatie en administratie kosten;
6. 21% BTW = (00,00 Euro);
7. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators;
8. Vliegticket met 1 tas handbagage van 10 kg;
9. 1 tas ruimbagage van 15 kg;
10. Professionele begeleiding reflectie/lichte fysieke oefening;
11. Facultatief: individuele coaching.

 

Niet inbegrepen
1. Eten in Marrakech (alle lunchen en diners);
2. Eenpersoonskamer en tent toeslag: (€ 150,00 per persoon)
3. Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
4. muilezels om te rijden;
5. Lokale gids en vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep;
6. Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
7. Entree van musea;
8. Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
9. Alcohol, water, mineraal water en frisdrank;
10. Souvenirs;
11. Fooi; voor gids, kok, muilezels-drijvers en chauffeur:
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs, dragers, en muilezelsdrijvers…
NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie

  • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.

Fooi

 • In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers (muilezeldrijvers)…
 • NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.
Foto's
Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.