9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis Sahara Marokko

Za. 27 januari 2024
Vanaf€1.499
Deze reis is op dit moment niet beschikbaar.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

4732

Reisadvies nodig?

Onze reisexpert staat voor je klaar.
+31 (0) 70 2203014
+31 (0) 6 28414539

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
 • Typische & duurzame accommodatie

Gegarandeerd vertrek

Argantravel/ Alle reizen/ Groepsreizen/ Wandelreizen/ 9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis Sahara Marokko

9-daagse Yoga & Mindful Wandelreis Sahara Marokko

(1 Beoordeling)
 • 9 dagen
 • Max Personen : 18
 • Vertrek: Amsterdam
 • Van za. 27 jan. 2024 t/m zon. 4 feb. 2024
 • Min Leeftijd : 18+
 • Aankomst: Marrakech
Reisprogramma

Woestijn Mindful Wandel en Yogareis van Za. 27 januari t/m 4 februari 2024

De reis vindt plaats in de Draa vallei en een deel van de Sahara woestijn in zuidelijk Marokko. In dit gebied zult u tijdens het wandelen en de yoga de grootsheid, stilte en schoonheid van de natuur ervaren. U zult op mooie en inspirerende plekken kamperen en genieten van de zonsondergang, berbermuziek bij het kampvuur, de sterrenhemel , de maan en s ’morgens de zonsopkomst. Alle maaltijden worden vers bereid door onze Marokkaanse koks en onze kamelendrijvers verzorgen uw bagage zodat u alleen een dag rugzak hoeft te dragen.

Door alle zintuigen te openen en te ontspannen kunt u het hoofd leegmaken en volledig genieten van de omgeving.

De organisatie van deze reis is in handen van Marokko specialist Bachir Filali, eigenaar van reisbureau Argantravel, hij gaat tevens mee als gids. Dick Maalsen leert u mindfulness technieken tijdens het wandelen en zal u met zijn kennis van de natuur en gezond bewegen zeker inspireren. Barbara van Dortmond, eigenaar van yogastudio Yogaseads in Scheveningen, verzorgt de yoga en meditatie. Met haar jarenlange ervaring maakt zij yoga en meditatie toepasbaar voor elk niveau en dus toegankelijk voor iedereen. Wij, Bachir, Dick en Barbara hopen u een onvergetelijke reis te bieden.

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een bus voor u klaar. Binnen 20 minuten rijden we naar een comfortabel riad in de oude stad Medina-Marrakech.
Je hebt een hele middag te besteden naar eigen inzicht!

Dag 2Marrakech – Ouarzazate – Zagora/(ca. 380 km) (Foum Taqqat) /dag rijden

U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg zijn er prachtige uitzichten op de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken met kleine Berberdorpjes. Vanaf het sfeervolle bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m) daarna daalt u verder naar de stad Ouarzazate.
Na de lunch in Ouarzazate rijden we dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas,) naar Zagora, daarna daalt u af naar de Draavallei. Langs de Draarivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen. De palmbomen zijn onder trossen gele dadels gebukt, daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd.
U overnacht in een tent naast de rivier van de Draa aan het einde van kloof Foum Taqqet.

Dag 3Foum Taqqat – Zandduinen van Nesrate (Bougayoir ) / 4 – 5 uur

Vanuit Foum Taqqat begint uw echte woestijntocht! Met dromedaris en onze deskundige gids.
U volgt de rivier van Draa met zijn duizenden palmbomen. Dit is de langste rivier van Marokko, 1100km. Hij is ontstaan uit de rivier des Dades en de Imni rivier, die vanuit de Hoge Atlas de Atlantische Oceaan instroomt. In het begin loopt u door de kleine doorrennenplanten, tamariskstruiken, en enkele palmbomen. Daarna wandelt u door het palm bos en langs Arabische dorpen. U komt aan bij het oude dorpje van Nesrate (Ksar Ait Isfoufoul). Verderop bij de zandduinen van Bou Bougayoir slaapt u in de tent slapen.

Dag 4Nesrate (Bougayoir ) – Zaouiat Sidi Salah – Tidiri (larjam) / 4 – 5 uur

Een indrukwekkende dag. U loopt door de vallei van Draa, de duinen van Nesrate en palmoases. In de periode oktober t/m december kunt u met plezier lekkere dadels van de dadelbomen plukken. Onderweg brengt u een bezoek aan het bekende dorp van Zaouiat Sidi Salah met haar oude Marabou ‘Sidi Salah’. ’s Middags loopt u door een hoogvlakte bedekt met kiezels en stenen. U kampeert naast het water en de duinen. Overnachting in een tent.

Dag 5Tidri – Oulad Driss of Bounou / 4 – 5 uur

U loopt langs de droge rivier van de Draa en via de rechter oever die u leidt naar de duinen van Rgabi. Na de lunch loopt u door naar de oase van Oulad Driss. Of naar de prachtige duinen van Bounou, waarna u vervolgens de zonsondergang kunt meemaken. Hier is het genieten van de stilte, rust en ’s nachts van de sterren en de maan… Overnachting in een tent.

Dag 6Oulad Driss (Bounou) – Lamhamid Lakdim (Rass Nkhal) / 3 – 4 uur

Een indrukwekkende etappe door de vallei van Draa, palmoases van Ould Dris en Lamhamid. U passeert daarbij vele prachtige dorpjes. Overnachting in een tent.

Dag 7Lamhamid Lakdim – Ouald Driss – Oarzazate (Ca. 200 km)/ 4-5 uur

Vandaag gaat u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de nomaden ontdekken. Na uw laatste overnachting in de vallei van Draa vertrekken we in de vroege ochtend naar het stadje Lamhamid waarna we met de auto door de schitterende vallei van “Draa” terug rijden naar de stad Ouarzazate.
Overnachting in een kasbah in de omgeving van Ouarzazate.

Dag 8Ouarzazate – Marrakech (ca. 204 km)

Na het ontbijt in Ouarzazate vertrekt u naar Marrakech en rijdt u door de vallei van Oued Ounila en via de pas Tizi-n-Tichka, 2260 m.
Onderweg zult u de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou” bezichtigen. De imposante kasbah Ait Benhaddou ligt op 30 km afstand van Ouarzazate, het mooiste burchtstadje van het land met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. Onderweg en door de kloven van Ounila ziet u een mix van aarde kleuren: rood, grijs, wit…etc. Aan het eind van de kloof wordt een bezoek gebracht aan de indrukwekkende Kasbah van Telouet.
Overnachting in een comfortabel riad in de oude stad Marrakech-Medina.

Dag 9Marrakech – Amsterdam

U heeft voldoende tijd om Marrakech te verkennen. U brengt een bezoek aan het El Bahia paleis, Medrassa Ben Youssef, de Souks en El koutoubia-toren.
’s Middags wordt u door onze chauffeur naar het vliegveld in Marrakech gebracht.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

Transfer: vluchthaven – hotel in Marrakech en hotel – vluchthaven in Marrakech;
Transfer: Marrakech – Zagora (vertrekpunt), heen en terug;
Twee overnachtingen met ontbijt in een 3 sterren riad/hotel in de oude stad Marrakech Medina, bij beschikbaarheid;
Drink water
Lunch tijdens de reis van Marrakech naar de woestijn heen en terug;
Vijf dagen wandeltocht incl. de overnachtingen in de tent, eten (diner, lunch en ontbijt), eventueel douche, kok, gids en kamelen voor het dragen van de bagage;
Organisatie en administratie kosten;
21% BTW = (00,00 Euro);
GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators;
Vliegticket met 1 tas handbagage van 10 kg;
Eén tas ruimbagage van 15 kg;
Yoga en begeleiding.

Eten in Marrakech (alle lunches en diners);
Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
Kamelen om te rijden: € 15,- per kameel, per dag;
Lokale gids en vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep;
Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
Entree van musea;
Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
Alcohol en frisdrank;
Souvenirs’;
Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur.

 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.
Foto's
1 Beoordeling
Sorteren op :BeoordelingDatum

Said

Solo Traveller

Fantastische! Veel gedaan, mooie ervaring!

20 oktober 2019