9-daagse Yoga & Wandelreis Sahara Marokko

9-daagse Yogareis
Vanaf€1,199
Nog 16 plaatsen beschikbaar
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

2521

Reisadvies nodig?

Onze reisexpert staat voor je klaar.
+31 (0) 70 2203014
+31 (0) 6 28414539

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
 • Typische & duurzame accommodatie

Argantravel/Alle reizen/9-daagse Yoga & Wandelreis Sahara Marokko

9-daagse Yoga & Wandelreis Sahara Marokko

(1 Beoordeling)
 • 9 dagen
 • Max Personen : 16
 • Vertrek: Amsterdam
 • Nov 13’ - Nov 21'
 • Min Leeftijd : 12+
 • Aankomst: Marrakech

De Sahara: de meest denkbare plek op aarde om stil te worden. Alleen genieten van deze intense plek, of yoga beoefenen onder begeleiding van de Nederlandse yogalerares. Het kan allemaal.

Tijdens onze trektocht wordt rond zonsopgang en -ondergang yoga/meditatie aangeboden. De oefeningen zijn voor iedereen geschikt.

Je zult merken dat de natuur je uitnodigt haar grootsheid te ervaren en stil te worden. Tijdens het wandelen zullen we je uitnodigen deze stilte te ervaren.

U zult op mooie en inspirerende plekken overnachten. De yoga en meditatie oefeningen passen als een jas bij het vrije en stille landschap. `s Avonds kunt u genieten van een kampvuur, geïmproviseerde trommel muziek, de sterren en de maan.

Voor de lunch wordt in de prachtige natuur elke dag een verse maaltijd bereid en voor het diner zal onze kok een Couscous of Tagine koken zoals die al eeuwen lang in Marokko wordt bereid.
Gedurende deze reis zult u de indrukwekkende zonsondergang- en opgang meemaken.

Route Sahara

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een bus voor u klaar. Binnen 20 minuten rijden we naar een comfortabel riad in de oude stad Medina-Marrakech.
Je hebt een hele middag te besteden naar eigen inzicht!

Dag 2Marrakech – Ouarzazate – Zagora/(ca. 380 km) (Foum Taqqat) /dag rijden

U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg zijn er prachtige uitzichten op de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken met kleine Berberdorpjes. Vanaf het sfeervolle bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m) daarna daalt u verder naar de stad Ouarzazate.
Na de lunch in Ouarzazate rijden we dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas,) naar Zagora, daarna daalt u af naar de Draavallei. Langs de Draarivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen. De palmbomen zijn onder trossen gele dadels gebukt, daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd.
U overnacht in een tent naast de rivier van de Draa aan het einde van kloof Foum Taqqet.

Dag 3Foum Taqqat – Zandduinen van Nesrate (Bougayoir ) / 4 – 5 uur

Vanuit Foum Taqqat begint uw echte woestijntocht! Met dromedaris en onze deskundige gids.
U volgt de rivier van Draa met zijn duizenden palmbomen. Dit is de langste rivier van Marokko, 1100km. Hij is ontstaan uit de rivier des Dades en de Imni rivier, die vanuit de Hoge Atlas de Atlantische Oceaan instroomt. In het begin loopt u door de kleine doorrennenplanten, tamariskstruiken, en enkele palmbomen. Daarna wandelt u door het palm bos en langs Arabische dorpen. U komt aan bij het oude dorpje van Nesrate (Ksar Ait Isfoufoul). Verderop bij de zandduinen van Bou Bougayoir slaapt u in de tent slapen.

Dag 4Nesrate (Bougayoir ) – Zaouiat Sidi Salah – Tidiri (larjam) / 4 – 5 uur

Een indrukwekkende dag. U loopt door de vallei van Draa, de duinen van Nesrate en palmoases. In de periode oktober t/m december kunt u met plezier lekkere dadels van de dadelbomen plukken. Onderweg brengt u een bezoek aan het bekende dorp van Zaouiat Sidi Salah met haar oude Marabou ‘Sidi Salah’. ’s Middags loopt u door een hoogvlakte bedekt met kiezels en stenen. U kampeert naast het water en de duinen. Overnachting in een tent.

Dag 5Tidri – Oulad Driss of Bounou / 4 – 5 uur

U loopt langs de droge rivier van de Draa en via de rechter oever die u leidt naar de duinen van Rgabi. Na de lunch loopt u door naar de oase van Oulad Driss. Of naar de prachtige duinen van Bounou, waarna u vervolgens de zonsondergang kunt meemaken. Hier is het genieten van de stilte, rust en ’s nachts van de sterren en de maan… Overnachting in een tent.

Dag 6Oulad Driss (Bounou) – Lamhamid Lakdim (Rass Nkhal) / 3 – 4 uur

Een indrukwekkende etappe door de vallei van Draa, palmoases van Ould Dris en Lamhamid. U passeert daarbij vele prachtige dorpjes. Overnachting in een tent.

Dag 7Lamhamid Lakdim – Ouald Driss – Oarzazate (Ca. 200 km)/ 4-5 uur

Vandaag gaat u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de nomaden ontdekken. Na uw laatste overnachting in de vallei van Draa vertrekken we in de vroege ochtend naar het stadje Lamhamid waarna we met de auto door de schitterende vallei van “Draa” terug rijden naar de stad Ouarzazate.
Overnachting in een kasbah in de omgeving van Ouarzazate.

Dag 8Ouarzazate – Marrakech (ca. 204 km)

Na het ontbijt in Ouarzazate vertrekt u naar Marrakech en rijdt u door de vallei van Oued Ounila en via de pas Tizi-n-Tichka, 2260 m.
Onderweg zult u de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou” bezichtigen. De imposante kasbah Ait Benhaddou ligt op 30 km afstand van Ouarzazate, het mooiste burchtstadje van het land met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. Onderweg en door de kloven van Ounila ziet u een mix van aarde kleuren: rood, grijs, wit…etc. Aan het eind van de kloof wordt een bezoek gebracht aan de indrukwekkende Kasbah van Telouet.
Overnachting in een comfortabel riad in de oude stad Marrakech-Medina.

Dag 9Marrakech – Amsterdam

U heeft voldoende tijd om Marrakech te verkennen. U brengt een bezoek aan het El Bahia paleis, Medrassa Ben Youssef, de Souks en El koutoubia-toren.
’s Middags wordt u door onze chauffeur naar het vliegveld in Marrakech gebracht.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

Transfer: vluchthaven – hotel in Marrakech en hotel – vluchthaven in Marrakech
Transfer: Marrakech – Zagora (vertrekpunt), heen en terug
Twee overnachtingen met ontbijt in het riad du Petit Prince, bij beschikbaarheid, in Marrakech–Medina
Vijf dagen wandeltocht incl. de overnachtingen in de tent, eten (diner, lunch en ontbijt), eventueel douche, kok, gids en kamelen voor het dragen van de bagage;
Organisatie en administratie kosten;
21% BTW = (00,00 Euro);
GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Vliegticket met 1 tas handbagage van 10 kg
Eén tas ruimbagage van 15 kg
Yoga oefeningen (begeleiding)

Eten in Marrakech (alle lunches en diners)
Lunch tijdens de reis van Marrakech naar de woestijn heen en terug
Extra activiteiten, eventuele stapavonden
Kamelen om te rijden: € 15,- per kameel, per dag
Lokale gids en vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep
Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig)
Entree van musea (van af € 2,- per persoon)
Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen
Alcohol, water, mineraal water en frisdrank
Souvenirs
Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur

 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.
Foto's
Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.

1 Beoordeling
Sorteren op :BeoordelingDatum

Said

Solo Traveller

Fantastische! Veel gedaan, mooie ervaring!

20 oktober 2019