Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij Argantravel kun je onbezorgd je reis boeken zonder aanbetaling, ook tijdens coronatijd.
Door COVID-19 worden elke keer de reisadviezen veranderd door de overheid/ministerie van buitenlandse zaken van zowel Nederland als Marokko, bijgevoegd link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/marokko/reizen/reisadvies .
Mocht de geplande reis niet doorgaan als gevolg van reisbeperking i.v.m. Corona (maatregelen) dan kunnen we de reis kosteloos omboeken naar een andere datum.
Heb je toch al aanbetaald en kun je om wat voor reden geen gebruik maken van ons aanbod, dan storten we de aanbetaling die je hebt overgemaakt op je rekening.
Mocht je als gevolgen van andere redenen je reis willen annuleren, dan zijn onze reisvoorwaarden van toepassing.
Argantravel is een partner van Transavia. Dit betekent dat de voorwaarden voor het boeken van vliegtickets het zelfde zijn als van Transavia: voor meer informatie klik op de link:
https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

Coronamaatregelen Reizen naar Marokko: 

Update: 07-10-2022

Reizigers worden voortaan geen toets of pas meer opgelegd.

Gezondheidsbeperkingen (PCR of Vaccinaal Pass) bij het betreden van het Marokkaans grondgebied zijn opgeheven.

Na het besluit van de Marokkaanse autoriteiten zijn sinds vrijdag 30 september 2022 de gezondheidsbeperkingen (PCR of Vaccinpas) bij de toegang van Marokkaans grondgebied opgeheven… Schrijft de National Airports Office (ONDA)

Bijgevoegd de link: https://www.onda.ma/en/I-am-passenger/Traveller-Guide/Coronavirus-Passenger-information

Let op! De coronamaatregelen worden elke keer gewijzigd, we zullen u op de hoogte houden van eventuele nieuwe maatregelen

 

===========================================

 

Gezondheidsvereisten voor toegang tot het nationale grondgebied

Update 30-03-2022

De reiziger die op welke manier dan ook naar Marokko wil gaan, moeten aan de volgende voorwaarden:
1- Gezondheidsformulier voor passagiers, dat online moet worden gedownload voordat je aan boord gaat (ook verspreid aan boord van het vliegtuig of schip), naar behoren ingevuld.
En
2- 2.1)Het geldige COVID-19 vaccinpaspoort.
Of
2.2) Het negatieve resultaat van een PCR-test van minder dan 72 uur (tijd tussen monstername en opname).

Toelichting:
Wat is een geldig vaccinatiepaspoort?
Een geldig vaccinpaspoort betekent ontvangst van drie (3) doses
Of
als dit niet lukt, twee doses, waarvan de toedieningstijd van de tweede niet langer is dan 4 maanden.
NB: Voor het J&J-vaccin is een enkele dosis gelijk aan 2 doses van de andere vaccins.

Speciaal geval van kinderen:
Voor kinderen van 12 t/m 18 jaar: een geldig vaccinatiepaspoort betekent
twee doses krijgen.
– Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van enige verplichting.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering.

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.