Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij Argantravel kun je onbezorgd je reis boeken zonder aanbetaling, ook tijdens coronatijd.
Door COVID-19 worden elke keer de reisadviezen veranderd door de overheid/ministerie van buitenlandse zaken van zowel Nederland als Marokko, bijgevoegd link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/marokko/reizen/reisadvies .
Mocht de geplande reis niet doorgaan als gevolg van reisbeperking i.v.m. Corona (maatregelen) dan kunnen we de reis kosteloos omboeken naar een andere datum.
Heb je toch al aanbetaald en kun je om wat voor reden geen gebruik maken van ons aanbod, dan storten we de aanbetaling die je hebt overgemaakt op je rekening.
Mocht je als gevolgen van andere redenen je reis willen annuleren, dan zijn onze reisvoorwaarden van toepassing.
Argantravel is een partner van Transavia. Dit betekent dat de voorwaarden voor het boeken van vliegtickets het zelfde zijn als van Transavia: voor meer informatie klik op de link:
https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

Coronamaatregelen Reizen naar Marokko: 

Om Marokko binnen te komen, moeten passagiers zich binnen 48 uur voor aankomst laten testen op corona / COVID-19. Dit geldt vanaf de leeftijd van 6 jaar (Kinderen van 6 en jonger dan 18 jaar: Negatieve PCR-test van minder dan 48 uur. Kinderen onder de 6 jaar: gratis toegang zonder voorwaarden). Om aan te tonen dat je je hebt laten testen en dat je geen corona hebt moet je een certificaat (non-Covid verklaring) en Vaccinatiepaspoort laten zien… 

Om het nationale grondgebied van Marokko te verlaten dient de reiziger in het bezit te zijn van een geldig vaccinatiepaspoort…

Gezondheidsprotocol voor internationale reizen van/naar Marokko

Update: 27/02/2022

A- Om toegang te krijgen tot het nationale grondgebied van Marokko, de reiziger dient te overleggen:

Voor het instappen
1. Gezondheidsformulier voor passagiers, dat vóór het instappen online moet worden gedownload (ook verspreid aan boord van het vliegtuig of schip), naar behoren volledig ingevuld;

EN
2. Het COVID-19 vaccinpaspoort;

EN
3. De negatieve uitslag van een PCR-test van minder dan 48 uur (tijd tussen monstername en opname).

Bij de aankomst
4. Systematische snelle antigenentests ondergaan op punten van binnenkomst;

EN
5. Willekeurige steekproeven voor PCR-test
Als de snelle antigenentest bij aankomst positief is
• Als de persoon asymptomatisch is of een mild beeld heeft: behandeling in zelfisolatie thuis, of in een hotel als het een toerist is, volgens het geldende landelijke protocol;
• Als de persoon matige klachten heeft: behandeling in een ziekenhuis, publiek of privaat, volgens het geldende landelijke protocol.

B- Om het nationale grondgebied van Marokko te verlaten:

– De reiziger dient in het bezit te zijn van een geldig vaccinatiepaspoort:  Vaccinatiepaspoort dat de ontvangst van de 3e dosis bevestigt;

Of
 Vaccinatiepaspoort dat de ontvangst van de 2e dosis (of die van de enkelvoudige dosis van het J&J-vaccin) bevestigt met een vertraging van minder dan 4 maanden.
– Passagiers die alleen zijn gevaccineerd met de tweede dosis (of die van de enkele dosis van het J&J-vaccin) die meer dan 4 maanden oud is en minder dan 28 dagen geleden COVID-19 hebben opgelopen, moeten naast hun vaccinatiepaspoort het volgende overleggen:
a- PCR (of Rapid Antigen Test) resultaat waaruit blijkt dat de persoon ziek was; IN AANVULLING OP
b- Medische verklaring van herstel of een negatieve PCR-test

Speciaal geval van kinderen:
• Kinderen onder de 6 jaar: gratis toegang zonder voorwaarden
• Kinderen van 6 en jonger dan 18 jaar:
• Negatieve PCR-test van minder dan 48 uur;
• Snelle antigenentest bij aankomst.

Let op!
Onze informaties over de reismaatregelen om te reizen naar Marokko zijn gebaseerd op verklaring van Ministerie van Gezondheid en Sociale Bescherming koninkrijk Marokko.
We verzoeken u vriendelijke om de deze informaties te checken bij uw overheid instanties.

https://www.sante.gov.ma/pages/actualites.aspx?idactu=434 

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering.

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.