Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is de minimumleeftijd voor een avontuurlijke wandelreis?

De minimumleeftijd voor een avontuurlijke wandelreizen is minimaal 3 jaar. Het kan ook jonger dan 3 jaar. We hebben bij elke wandelreis een gelimiteerd leeftijd gesignaleerd. Bij het twijfelen kun je contact nemen met de organisator van Argantravel, Tel: 0628414539.

Mag mijn hond mee?

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren?

Rijbewijs en leeftijd voor Marokko autohuur De minimale leeftijd om via Argantravel een auto te huren is 22 jaar. Ook dien je minimaal twee jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Medebestuurders Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Aan een medebestuurder zijn geen extra kosten verbonden.

Kan ik individueel-zelfstandig rijden?

Je kunt individueel-zelfstandig rijden. Voor zelfstandig rijden zijn er ander voorwaarden geldig. De auto wordt op de naam van de reiziger gehuurd. Je ben aansprakelijk van de auto en alle schaad die is veroorzaakt door je of medebestuurder. Legitimatie: bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, rijbewijs en credit card.

Wat is het verschil tussen individuele- en groepsreis?

Bij individuele reizen kunt je zelf bepalen hoe lang, wanneer, waarheen en wat voor een vakantie u wilt boeken. U stelt zelf een groep samen en u kiest zelf een reis en de vertrekdatum. U krijgt een Nederlandse reisbegeleider bij >10 personen. De meeste individuele reizen zijn exclusief vliegticket. Bij groepsreizen zijn de reisdata, het reisprogramma en de bestemming vast gesteld. Alle onze groepsreizen zijn inbegrepen vliegticket.

kan ik de reisverzekeringen van Argantravel aansluiten?

Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het is verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten die past bij je reis en de gewenste bestemmingen. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Zijn vaccinaties en inentingen verplicht voor Marokko?

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.

Wie moet ik bellen bij noodgevallen in Marokko?

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten. Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering SOS op reis app downloaden. Deze App biedt toegang tot alarmnummers in ruim 200 landen en gegevens van ambassades en consulaten SOS op reis. Alarmnummers in Marokko Alarmnummer politie (stad): 19 Alarmnummer militaire politie (platteland): 177 Ambulance: 15 Brandweer: 15 Nederlandse Ambassade in Rabat: +212 537 21 96 00 Contactgegevens in Marokko: Onze gids en coördinator: De heer Lahcen Akkabli – Tel: +212 (0) 668084875 Argantravel: De heer Bachir Filali: reisorganisator en gids: Marokko +212 (0) 676544996 Nederland +31 (0) 628414539 of (0) 702203014 Ik ben 24/24 uur bereikbaar op dit nummer: +31 (0) 628414539

Reis boeken

Ik wil een reisboeken. Wat zijn de stappen?

U kunt een reis boeken via onze website. Je surft naar www.argantravel.com homepage en u zoekt naar de informatie die u nodig hebt. Je volgt de stappen die in het boekingsformulier zijn. Je kunt ook via contact een e-mail opsturen. Je zult binnen 1 à 3 werkdagen een bevestiging van je aanvraag met een vrijblijvende offerte ontvangen. Na een definitieve boeking, krijg je per e-mail of per post een factuur. Uiteraard is het ook mogelijk om je reis te boeken op onze kantoor in Stevinstraat 242 in Den Haag of te bellen naar 070-2203014!

Wanneer krijg ik de offerte, factuur voor de betaling?

Na het boeken van de reis krijg je de offerte en na de bevestiging van de offerte sturen we een factuur naar je toe.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt de je boeking wijzigen of annuleren schriftelijke en per e-mail of brief opgestuurd naar info@argantravel.com. Een annulering wordt alleen in behandeling genomen op werkdagen tijdens kantooruren. Annulering buiten deze kantooruren wordt geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag.

Visum

Welke reisdocumenten heb ik nodig om Marokko binnen te komen?

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig. Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn. Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Wanneer heb ik een Visum nodig om Marokko binnen te komen?

Je hebt een visum nodig wanneer je geen (Eu) paspoort hebt of niet uit aantal landen die vrije visum hebben. We adviseren je om de die lijst vaan die landen te checken.

Waar kan ik een Visum aanvragen?

Je kunt een visum bij de ambassade van Marokko in Den Haag aanvragen.

Kan ik een Visum via Argantravel regelen?

Je kunt geen Visum via Argantravel aanvragen.

Reisadvies nodig?

Onze reisexpert staat voor je klaar.
+31 (0) 70 2203014
+31 (0) 6 28414539

Waarom reizen met Argantravel?

  • Marokko Specialist
  • Reizen op Maat
  • Ongekende mogelijkheden
  • Gediplomeerde gidsen
  • Originaliteit & Duurzaamheid
  • Typische & duurzame accommodatie