8-daagse Familiereis Off-Road 4×4 / Jeepsafari

0
Prijs
Vanaf€850
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1372
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Off-Road Gezinsreizen/ 8-daagse Familiereis Off-Road 4×4 / Jeepsafari

Niets is zo avontuurlijk als een Off-Road Jeep-Safari!

 • 8 dagen
 • Max Personen : 40
 • Vertrek: Amsterdam
 • oktober t/m mei
 • Min Leeftijd : 3+
 • Aankomst: Marrakech

Deze avontuurlijke familiereizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. De tempo van de reis en het vervoer kunnen op uw wensen worden aangepast. Niet alleen ouders, maar ook kinderen kijken hun ogen uit in het prachtige Marokko. U kunt genieten van een heerlijk klimaat en gezond eten. Alles is vers, zelf de frietjes. Dat is typisch Marokko.

Met een comfortabele Landcruiser ontdekt u de geheimen van de woestijn. U verblijft op verschillende plekken in riads, kasbahs, een paleis met zwembad en in de gouden zandduinen overnacht u in een comfortabele Nomadentent.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten
 1. Transfer, vluchthaven – hotelriad en hotelriad – vluchthaven;
 2. 4-wil (4×4) Toyota Landcruiser met chauffeur of een Mitsubishi (bij zelf rijden) voor rondreis door de woestijn
 3. ;

 4. Brandstof voor de 4×4;
 5. Engelssprekende Gids voor hele reis vanaf 4 personen;
 6. Gids voor het bezoeken van de musea in Marrakech;
 7. 4 overnachtingen o.b.v. halfpension in Ouarzazate, Zagora, Taliouine en de Nomaden tent bij zandduinen van Chgaga;
 8. 3 overnachtingen met ontbijt in Marrakech;
 9. Organisatie en administratie kosten;
 10. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators; www.stichting-ggto.nl
 11. BTW = (0,0 Euro).
 1. Alle Lunchen en diners die niet genoemd zijn vanaf. € 5,00 pp. en per maaltijd;
 2. Alcohol en drank;
 3. Entree van de musea, € 2,00 pp. per keer;
 4. Vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech -niet nodig-;
 5. Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
 6. Extra activiteiten;
 7. Vliegticket
 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.
Route Safari

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Op het vliegveld in Marrakech staat een busje voor u klaar. U wordt naar een comfortabele riad gebracht in de oude stad van Marrakech. `s Avonds eet u in een typisch Marokkaans restaurant. Na het eten kunt u een kopje koffie drinken op een terras bij het plein la Place Jemaa Lafna.

Dag 2Marrakech – Marrakech

`s Ochtends brengt u een bezoek aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. Na de lunch bent u vrij. U kunt een gids voor heel dag krijgen voor het bezoeken van de stad.

Dag 3Marrakech – Ouarzazate (ca.204 km) met een Jeep

U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten over de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken met kleine Berberdorpjes. Vanaf het sfeervolle bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m). Daarna daalt u verder naar de indrukwekkende kasbah van Telouet. Via de vallei van Oued Ounila rijdt u naar de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou”. Deze imposante kasbah ligt op 20 km afstand van Ouarzazate, het mooiste burchtstadje van Marokko met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd. Van Ait Benhadou rijdt u door naar de stad Ouarzazate om de Kasbah van Taourirt te bezoeken. Dit is een belangrijk historische bouwwerk. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. U overnacht in een Kasbah in de omgeving van Ouarzazate.

Dag 4Ouarzazate – Zagora (ca. 170 km)/ 4-5 uur

Vanaf Ouarzazate rijdt u dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) naar Zagora. Daarna daalt u af naar de Draavallei. Langs de Draarivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen (oktober-juni). De palmbomen gaan gebukt onder de trossen van gele dadels (oktober-november), daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd. Langs de weg ziet u vele prachtige oude kasbahs van duizend jaar en ouder. `s Middags kunt u een kameeltocht maken of heerlijk in het zwembad duiken. U overnacht in een hotel (soort Paleis) in Zagora.

Dag 5Zagora – Chgaga (ca. 160 km) / 5-6 uur

Op dag vijf volgt u met een Landcruiser en de gids de Draarivier, versierd door duizenden palmbomen en vele prachtige dorpen. De weg leidt u naar het dorpje “Tamegroute”. Daar bevindt zich een aantal ambachtelijke coöperaties, waar werklieden handwerk maken en verkopen. Daarnaast vindt u de “Zaouia Nacirite”, het religieuze centrum met een 17e eeuwse bibliotheek met boeken uit de 11de eeuw. Op de Jbel Zagora staan de ruines van een vesting uit de tijd van de Almoraviden (11de eeuw). `s Middags komt u aan in Oasis van Oulad Driss. Na de lunch rijdt u door een droog gebied met tamariskstruiken. U komt aan bij de prachtige gouden zandduinen van Chgaga, waarna u vervolgens de zonsondergang mag meemaken. U overnacht in een comfortabele tent bij Arg Chgaga.

Dag 6Chgaga – Foum-Zguid – Taliouine (ca. 239 km) / 6-7 uur

Deze dag ontdekt u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de Nomaden en Berberbevolking. U rijdt dwars door grote en indrukwekkende zandduinen van Chgaga en door de laagvlakte van Iriki. Dit is het grootste deel van het jaar een uitgedroogd meer met aan de randen duinenpartijen. Daarna rijdt u naar Foum-Zguid, waar leuke dorpjes in de omgeving zijn te vinden. Na de lunch rijdt u verder naar Tazenakht. Tazenakht is het centrum van de tapijtweverij. Hier worden de beroemde Ouzguida tapijten geweven. U krijgt uitleg over de diverse weef- en verftechnieken. Hierna gaat u naar Taliouine. Dit dorp ligt in de omgeving van een adembenemend mooi landschap, één van de mooiste geologische plooiing van Marokko. Taliouine staat bekend om de saffraankruiden. Saffraanpoeder is zeer kostbaar en wordt zowel in de keuken gebruikt als in medicijnen. U overnacht in een Auberge met een schitterend uitzicht over de vallei.

Dag 7Taliouine - Taroudant – Agadir (ca. 182 )/ 3-4 uur Of: Taliouine - Taroudant - Marrakech

U bezichtigt de prachtige oude ommuurde stad Taroudant, ook wel het kleine Marrakech genoemd. Taroudant licht op een afstand van ongeveer 70km van Agadir. Hier kunt u over de stadsmuur wandelen of dwalen door de Souks. Daarna rijdt u door naar Agadir. `s Middag kunt u op strand liggen en in de zee zwemmen. U overnacht in een hotel in Agadir.

Dag 8Agadir - Amsterdam. Of Marrakech - Amsterdam

U gids brengt u naar het vliegveld, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Foto's
Praktische informatie

Afahankelijk van de vliegvelden- en reistijden

 • U kunt s`Middags terugrijden naar Marrakech via Tizi -n- Test en dag 8 terugvligen vanaf Marrakech.
 • U kunt ook uw reis verlengen tot 10 of 15 dagen.
 • U kunt deze reis combineren met een excursie naar Atlasgebergte of Essaouira aan de kust. Of met een 8-daagse culturele Rondreis (langs de Koningssteden).

Accommodatie

De overnachtingen zijn in comfortabele en luxe accommodatie.

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.