Natuur & Avontuur

fascinerende tochten ecologisch verantwoord!
Argantravel/ Over Argantravel

Over Argantravel

Argantravel is er voor iedereen die een actieve en avontuurlijke vakantie wil. Dit kunnen individuele reizen zijn, maar ook groepsreizen en –activiteiten naar het Noord Afrikaanse land Marokko.
Samen met onze organisator stelt u uw reis flexibel samen. Het accent van de activiteiten ligt op sportiviteit en avontuur, ecologisch verantwoord. Argantravel is een professionele organisatie met vakbekwame, gediplomeerde en bovenal gepassioneerde reis- en sportbegeleiders.

De organisator

Bachir Filali is de organisator van de reizen die u met Argantravel maakt. Hij is in Marokko opgeleid tot staatsgids. Zes jaar lang werkte hij als berggids in Marokko, waarbij hij grote groepen door de bergen begeleidde. Ook de aansturing van koks, dragers en tentenbouwers behoorde tot zijn werkzaamheden.

Reizen op een duurzame manier

Bachir houdt intens veel van zijn geboorteland. Hij wil niets liever dan dat het zo betoverend mooi blijft als het nu is. Daarom werd Stichting ARGANA opgericht. Een ecologisch project dat ervoor zorgt dat na elk seizoen de rommel in de natuur wordt opgeruimd. Met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat Marokko over 20 jaar nog steeds een oase van schoonheid is.

Toeristen kunnen ons hierbij helpen. Door zelf een bezem in de hand te nemen, of door de stichting financieel te steunen. Via info@argantravel.com kunt u hierover informatie inwinnen. Het Ministerie voor Toerisme in Marokko werkt het project verder uit. Ook Royal Air Maroc, milieuorganisaties en andere reisbureaus werken mee aan dit project.

Beleef Marokko

Marokko is meer dan een prachtig land, het is een avontuur. En wie kan dat beter weten dan Bachir, oprichter van Argantravel? Een geboren Marokkaan, maar even volbloed Nederlander. Hij ziet het als speciale uitdaging om Nederlanders kennis te laten maken met zijn geboorteland. Marokko heeft zoveel te bieden, dat kun je niet beschrijven. De enige manier om dat te ontdekken, is door het zelf te beleven.

Argantravel Kookstudie en Huiskamerrestaurant

Een reis naar Marokko is een avontuur dat voorbereiding vraagt. Natuurlijk kun je dit doen door vooraf een boek over het land te lezen. Maar een unieke reis bij Argantravel vraagt erom vooraf écht de (eet)cultuur van Marokko in te duiken.

In onze Kookstudio leer je couscous of tajine koken, zoals het al eeuwenlang in Marokko wordt bereid. Met de groep (2-10 personen) gaan we eerst naar de Haagse Markt (de grootste van Europa) om de ingrediënten te kopen. Daarna duiken we de kookstudio in om een heerlijk gerecht op traditionele Marokkaanse wijze te bereiden.

Wilt u niet koken, maar wel van onze heerlijke gerechten genieten? Dan kunt u terecht in ons Huiskamerrestaurant (groepen tot maximaal 15 personen). Wij vragen u hiervoor tijdig te reserveren.

Reünie

Trouwens, zo’n kookfeest is natuurlijk ook leuk na de reis. Een perfecte gelegenheid om eens met zijn allen na te praten. Herinneringen ophalen gaat beter als u, door de traditionele geuren en smaken van de Marokkaanse keuken, zich weer even in Marokko waant.

Om te weten

Argantravel is vernoemd naar de Argan boom (Argania Spinoza). Van oudsher worden de vruchten van deze boom in Zuidwest Marokko een olie gemaakt, die voor de voedselbereiding wordt gebruikt. Wat er na de productie overbleef werd aan het vee gevoerd, als aanvulling op de bladeren van de Argan boom die ook door het vee gegeten werden.

Sinds 1999 wordt de Argan boom beschermd door UNESCO. Ook andere organisaties zijn opgestaan om de boom te beschermen. Enerzijds om zijn ecologische waarde, maar ook voor de economische mogelijkheden die de oliehoudende vruchten van de boom biedt. Om de bewoners van Zuidwest Marokko aan te sporen de Argan boom te herintroduceren, is er een programma gestart met als doel de industriële waarde van de boom aan te tonen.

Tussen Taliouine, Agadir, Essaouira en Marrakech kun je een lokaal traditioneel extractie vrouwen coöperaties van Arganolie bezoeken. Je krijgt uitleg over de traditionele werkwijze van het produceren van Arganolie en de vrouwen van het nagelegen dorp die hier werken. Hier kun je ook jezelf vervenen met het kopen van de cosmetische producten of arganolie.

Reisadvies nodig?

Onze reisexpert staat voor je klaar.
+31 (0) 70 2203014
+31 (0) 6 28414539

Waarom reizen met Argantravel?

  • Marokko Specialist
  • Reizen op Maat
  • Ongekende mogelijkheden
  • Gediplomeerde gidsen
  • Originaliteit & Duurzaamheid
  • Typische & duurzame accommodatie