8-daagse Wandelreis/trekking Saghro/Anti-Atlas

0
Prijs
Vanaf€750
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boek deze reis

Plaats op verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1072
image
Bachir
Marokko Specialist
"Reizen is mijn passie, daarom haal ik veel plezier uit mijn werk!"
Stel een vraag aan Bachir

Waarom reizen met Argantravel?

 • Marokko Specialist
 • Reizen op Maat
 • Ongekende mogelijkheden
 • Gediplomeerde gidsen
 • Originaliteit & Duurzaamheid
Argantravel/ Alle reizen/ Individuele reizen/ Wandelreizen & Trekking/ 8-daagse Wandelreis/trekking Saghro/Anti-Atlas

8 dagen wandel- en yogareis door het Jbel Saghro

 • 8 dagen
 • Min Personen : 2
 • Vertrek: Amsterdam
 • Ok t- Apr
 • Min Leeftijd : 7+
 • Aankomst: Marrakech

Tijdens deze 8-daagse wandel- en yogareis wandelt u door het Jbel Saghro, een vulkanisch gebergte tussen de Hoge Atlas en de Sahara waar weinig toeristen komen. Het is het leefgebied van de Berberstammen Aït Atta en Aït Ben Haddou.

De Jbel Sarhro is de meest aantrekkelijke berg van Marokko. Het gebied is een prachtige winterbestemming als de hellingen van de Hoge Atlas met sneeuw zijn bedekt.
Het is geen zware tocht, niet moeilijk en zeker niet eng (in de zin van steile richels, hoogte of moeilijke beklimmingen). De enige zwaarte is dat het veel lopen is, met één dag van flink stijgen. Goede conditie is vereist, samen met goede wandelschoenen. Bachir heeft het aantal uren lopen erbij gezet, maar dat is aan de ruime kant bemeten. De temperatuur is van koud tot warm (varieert tussen 10C en 25C ) als we beneden in de woestijn lopen.

Voor de lunch wordt in de prachtige natuur altijd een verse maaltijd bereid en voor de diner gaat onze kok een Couscous of Tagine koken zoals die al eeuwen lang in Marokko wordt bereid.
u zult op mooie en inspirerende plekken overnachten, `s Avonds kunt u genieten van een kampvoer, geïmproviseerde trommel muziek, de sterren en de maan.

Inbegrepen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aandachtspunten

1. Transfer: vluchthaven – hotel in Marrakech en hotel – vluchthaven in Marrakech;
2. Transfer: Marrakech – Anti-Atlas (vertrekpunt), heen en terug;
3. 2 overnachtingen met ontbijt in het riad du Petit Prince of riad du Plein Sud. in Marrakech–Medina;
4. 5 dagen wandeltocht incl. de overnachtingen in de hut (bij de bewoners), eten (diner, lunch en ontbijt), tent, douche (indien beschikbaarheid van water), kok, gids en kamelen voor het dragen van de bagage;
5. Organisatie en administratie kosten;
6. 21% BTW = (00,00 Euro);
7. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators.

1. Eten in Marrakech (alle lunchen en diner`s);
2. Lunch tijdens de reis van Marrakech naar Anti-Atlas heen en terug;
3. Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
4. Vliegticket;
5. Lokale gids en vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep;
6. Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
7. Entree van musea (van af € 2,- per persoon);
8. Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
9. Alcohol, water, mineraal water en frisdrank.
10. Souvenirs;
11. Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur;

 • Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden. Uw feitelijke verblijf op de bestemming is minder dan het reisaanbod vermeld. Wij zijn echter verplicht om het totaal aantal dagen van het reisaanbod te noemen omdat u voor dit totaal aantal dagen een reisverzekering af dient te sluiten. Indien u laat vertrekt en vroeg terug keert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.
 • Fooi

 • In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers (muilezeldrijvers)…
 • NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.
Reisroute

Dag 1Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en evt gebracht naar je hotel. staat de auto met chauffeur voor u klaar. Daarna wordt u gebracht naar het Hotel / Riad in Marrakesh.

Dag 2Marrakesh – Ouarzazate – Dades – Tagdilt, ca. 335km/6 uur

Je volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas en via de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m). op de 30 km afstand van Ouarzazate kunt je de imposante Kasbah Ait Ben Haddou bezichtigen.
`s Middags rijdt je door de vallei van Dades, langs de prachtige kasbah’s ouder dan 1100 jaar, langs oase van Sekoura..
Overnachting in een (Gite d’etape) bij de bewoners in het dorpje Tagdilt.

Dag 3Tagdilt 1660 m – pas Tizi N’iferd (2500m) – Almou n-Ouarg 2300m /6 uur

In de ochtend vroeg vertrek je naar de bergen van Jbel Sarhro. In het bergen loop je in een vlakker landschap met veel zand – wat de sfeer van woestijn weergeeft.
Daarna gaat het langzaam stijgen door een bos van jeneverbesstruiken naar de pas Tizi N’iferd (2450m). op de top heb je een schitterend uitzicht op de vallei van Dades en de besneeuwde toppen van Hoge Atlas.
Bivak naast de bronnen van Almou n-Ouarg 2300m. In de omgeving kun je de Aït Atta nomaden met hun nomadententen en schapen zien.

Dag 4Almou n-Ouarg 2300m – Top Kouaouch 2600m – Igli 1740m /4 à 6 uur

Vanaf de bergweiden van Almou n-Ouarg klim je progressief naar de Kouaouch 2600m de hoogste punt van het Anti-Atlasgebrgte -het beklimmen van de top Kouaouch is facultatief-. Na het beklimmen van de top daal je af door een ruige landschap van verschillende kleuren: grijs, rood, groen en langs de steile rotswanden en donkere berghellingen.
Bivak in oase van Igli 1740m. vlak bij een groot rots massief met grillige uitstekende punten.

Dag 5Igli 1740m – Gorge Oufourar – Bab n’Ali 1350m /4 uur

Een makkelijke stijging naar de pas Tizi –n-Igli (1900m). Hier op heb je een mooi uitzicht op Bab n’Ali (soort Rocky Mountains)… na de pas daalt je af door de kloof van Oufourar met zijn tamarisk- en laurierstruiken.
JE overnacht in tent vlakbij de kloof van Oufourar. Het is ook mogelijk om een waterval in omgeving van de kampeerplek te bezoeken (water is er niet altijd aanwezig).

Dag 6Bab n’Ali 1350m – Tifdassine (Ihrazzoun n Imlas) – 1300m /7 uur

Vanaf je bivak ga je langzaam omhoog naar de grote steile rotswanden van Bab n’Ali. Om je heen zie je een prachtig landschap en mooie bergvorming van Sarhro. Daarna daal je af naar het dorpje Irhazzoun n Imlas en langs een relatief vruchtbare vallei met vijgen-, amandel- en dadelbomen en door enkele Berber dorpjes . . Overnachting in de tent.

Dag 7Irhazzoun n Ímlas – vallei van Dra – Ouarzazate – Marrakech ca. 350km/6 uu

In de ochtend vroeg naar het afscheid van de kok en de muilezelsdrijver en vertrek je naar Marrakesh. Je gaat met een busje of 4X4 rijden langs de oase van Nkoub en de mooie palmoase van Agdz. Daarna volg je de weg om hoge richting Ouarzazate dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) en via de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m) richting Marrakesh. Overnachting in een Riad in de oude stad Marrakesh.

Dag 8Marrakesh – Marrakesh – Amsterdam

`s ochtends kun je een bezoek brengen aan de ‘Medina’, de oude binnenstad van Marrakesh. Vanaf Jemaa Lafna kun je een bezoek brengen aan de Saadische graven aan de zuidzijde van de prachtige Kasbahmoskee, het Elbahia Paleis, Medrassat ben Youssef en het Dar Si Said Museum.
Natuurlijk kunt tussendoor de levendige Souks met hun Marokkaanse handwerk in de ambachtelijke kleine winkeltjes bezoeken.
`s Middags wordt je opgehaald en gebracht naar het vliegveld in Marrakesh om terug te vliegen naar Amsterdam.

Extra dagen

Je kan natuurlijk ook een paar dagen langer blijven, of eerder aankomen. Lijkt me sowieso een goed idee, want ik hoef je niet te vertellen hoe prachtig Marokko is.

Foto's
Praktische informatie

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Paspoortinformatie

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en het vereiste visum. Voor Nederlanders is een visum niet nodig.
Geldigheid van (Eu) paspoort of een aantal vrije visum landen is minimaal 3 manden nodig tot na de verblijf zijn.
Geldigheid van niet (Eu) paspoort en een aantal landen buiten de Europese Unie moet minimaal 6 manden tot na de verblijf geldig zijn. Bent in bezet van niet (Eu) paspoort dan adviseren we je om contact te nemen met Marokkaanse ambassade in Den Haag!

Reisbegeleiding

Onze reizen worden altijd begeleid door ervaren Marokkaanse staatsgidsen uit het gebied zelf, maar ook vanuit Nederland gaat er een gids mee van Argantravel. Onze gidsen zijn gediplomeerd en geschoold in het begeleiden van trektochten door alle berggebieden van Marokko. Ze zijn opgeleid op een alpine school in het hoge Atlasgebergte. Ze volgden dezelfde opleiding als die van hun collega-alpine gidsen in Frankrijk. Onze deskundige gidsen hebben veel kennis van de geschiedenis en de cultuur van Marokko.
De Marokkaanse gids is zowel het Nederlands, Arabisch, Frans, en Berbers (en vaak) Engels, machtig.

De gidsen dragen verantwoordelijkheid voor een goed verloop van de gehele organisatie. Ze zorgen samen met de chauffeur en de ezeldrijvers voor een gezellige en succesvolle reis. Ze zullen u met al hun kennis terzijde staan en ervoor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft.

Contact tijdens de reis

In geval van nood kun je zelf contact nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. Natuurlijke gaat onze reisbegeleider of assistent u helpen met het bellen. Om te voorkomen de hoge kosten van de medische verzorging, logistiek en onverwachte vlucht naar je eigen land. Ben je ingediend om een individuele reisverzekering af te sluiten.
Argantravel kan je intermediëren met het boeken van de verzekeringen bij de Europeesche verzekering maatschappij. Het verstandig om je individuele verzekeringen zelf af te sluiten. Voor meer informatie kun je surfen naar: https://www.europeesche.nl/verzekering

Financiën

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MDH). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash of pinnen

Het is mogelijk in Ouarzazate en Marrakech met je pinpas (met Maestro- of Cirrussymbool) geld te pinnen.

Huisdieren

Wil je je hond meenemen dan neem maar eerste contact met Argantravel. Bij sommige reizen en in belang van de hond, is een hond meenemen niet praktische.

Vaccinaties en inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties en inentingen voor Marokko. Maar kunnen wel voorkomen dat u een vervelende ziekte oploopt. Voor dat je vertrekt naar Marokko is het verstandig om advies te vragen bij je huisarts en of GGD voor de specifieke reisvaccinatie.